MINDOK: Papírové moře, Vlci a Bezva fotka v prodeji!

Autor: Ondřej Podavka | 3.9.2023 | 1

V posledních týdnech zamířilo do prodeje několik her od vydavatelství MindOK.

Od poloviny srpna je v prodeji karetní hra Bruna Cathaly a Théo Rivière Papírové moře, nazvaná podle origami vytvořených pro tuto hru a tvořících vizuální stránku hry, které představují převážně mořské živočichy.

Mechanicky se jedná o hand management s prvky set collection a push-your-luck: hráči si ve svých tazích dobírají karty, z nichž některé lze během hry po dvojicích vyložit a spustit tak jejich efekty. Na konci každého kola hráči obdrží za své karty body; poté, co jich některý hráč získá určitý počet, hra končí a hráč s nejvíce body se stane vítězem.

Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od 8 let, jedna partie trvá kolem 30 minut. Pro podrobnosti o hře vizte popis hry.

 

 

 

 

1. září zamířila do prodeje také interaktivní area-control hry Ashwina Kamatha a Clarence Simpsona s ilustracemi Pauliiny Linjama Vlci, v níž hráči vedou vlastní smečku vlků a snaží se ji rozmnožit, ulovit s ní co největší kořist a ovládnout co největší teritorium.

Ve svém tahu hráči mohou zahrát dvě z následujících akcí (popř. více po zaplacení žetonů zuřivosti):

  • pohyb vlků po herním plánu; v případě, že se na konci pohybu tři vlci „obklíčí“ žeton kořisti na herním plánu, uloví kořist a získají žeton zuřivosti;
  • stavba pelechu, který zajišťuje trvalou přítomnost v regionu, resp. jeho vylepšení na doupě;
  • vytí, které umožňuje nahradit vlka samotáře na herním plánu vlkem své barvy, resp. ovládnutí, které má obdobný efekt na vlka či pelech protihráče.

Umisťováním vlků, pelechů a doupat z hráčské desky na herní plán si hráči uvolňují políčka na stupnicích, což posiluje schopnosti smečky (popř. poskytuje žeton zuřivosti či krajinného žolíka) nebo přináší vítězné body.

Pro provedení akcí musí mít hráči dostatek destiček terénu (1‒3 podle typu akce) s terénem odpovídajícím typu terénu na mapě, do nějž směřuje vybraná akce (lze přitom využít též krajinného žolíka). Destičky se vždy otočí na opačnou stranu, na níž je taktéž zobrazen jeden z typů terénu.

Každý komponent odstraněný ze hry se umístí na nejnižší volné políčko na stupnici na desce lunárního cyklu. Ve chvíli, kdy se umístí na políčko, kde je znázorněn měsíc v novu, první čtvrti nebo úplňku, se spustí bodování za převahu v jednotlivých regionech, jež se odvíjí od počtu přítomných vlků, pelechů a doupat.

Po dosažení políčka s úplňkem se kromě konce hry spustí také závěrečné bodování, v němž se hráčům navíc přidělují body znázorněné na uvolněných políčkách na hráčské desce a body za žetony různých druhů kořisti. Vítězem se stane hráč, jehož smečka obdržela nejvíce bodů.

Hra je určena dvěma až pěti hráčům od 10 let, herní doba se pohybuje okolo 75 minut.

V neposlední řadě je od září dostupná dětská hra Bezva fotka autora Romaina Caterdjiana s ilustracemi Julese Dubosta.

Hráči se v ní stávají dobrodruhy a fotografy divoké přírody: ve svých tazích si dobírají z nabídky stránky fotoalba nebo vykládají karty krajiny a získávají tak žetony fotografie, které pak rozmisťují na své stránky fotoalba.

Hra je určena pro dva až čtyři hráče od osmi let a jedna partie trvá 20 až 30 minut. Pro podrobnosti o hře vizte novinku o oznámení hry.

 

 

 

 

 

 

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Reset kit pro Pandemic Legacy - Rok 1
Reset kit pro Pandemic Legacy - Rok 1
Akt. cena: 470 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas