MINDOK: Fox in the Forest

Autor: Wolfsen | 24.6.2020 | 4

MindOK dnes, 24. 6., oznámil, že bude lokalizovat štychovou hru pro dva hráče – Fox in the Forest i její kooperativní variantu Fox in the Forest: Duet.

   

Připomeňme si, co je to štychová hra, protože MindOK, zdá se, začal vyplňovat toto prázdné místo na českém trhu. Ve štychové hře hráči z vějíře karet ve své ruce postupně vynášejí karty na stůl – postupně každý jednu. Takto vzniklá hromádka karet (od každého hráče po jedné kartě) se pak nazývá štych a (obvykle) si jej k sobě bere hráč, který vynesl nejvyšší kartu.

Štychovky obvykle vyžadují, aby hráči tzv. ctili barvu, tj. pokud mohou vynést kartu stejné barvy, jaká je první karta štychu, tak musí. A obvykle je také jedna barva karet trumfová, tzn. přebíjí ostatní barvy. Jiné barvy než barva první karty nebo trumfová naopak automaticky štych prohrávají.

Příkladem klasických štychových her mohou být Mariáš, Taroky, Bridž nebo Srdce. Z modernějších jmenujme například Tichu, Pět okurek, Wizard nebo nedávnou vydanou kooperativní Odyseu.

A teď zpět k Fox in the Forest – ve hře je 33 karet ve třech barvách a liché z nich mají speciální efekty a pohádkové ilustrace. Cílem hry je sice vzít více štychů než soupeř, ale zároveň ne příliš mnoho.

V kooperativní variantě musí hráči bez jakékoli komunikace vhodně koordinovat to, kdo vezme který štych a jakými kartami, aby na lesní cestě včas posbírali všechny drahokamy a přitom z cesty nesešli.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Bastion
Bastion
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 14 hodin

Offcanvas