MINDOK: Balíček minirozšíření ke hře Carcassone

Autor: Ondřej Podavka | 22.11.2023 | 4

Vydavatelství MindOK oznámilo vydání balíčku čtyř minirozšíření Klause-Jürgena Wrede k jeho hře Carcassone. Jedná se o tato malá rozšíření:

  • Lipské trhy obsahují čtyři velké kartičky krajiny o velikosti dvou standardních. Ty se při přípravě hry sestaví k sobě tak, aby vytvořily město Lipsko (běžná startovní destička se nevyužívá). Ve hře mají hráči možnost při bodování cesty, která vede do Lipska, místo obodování cesty umístit meepla do jedné ze čtvrtí Lipska, s nichž každá poskytuje novou možnost bodování. 
    Obsah minirozšíření Lipské trhy včetně proma ke Carcassonne: Amazonas, které součástí české verze nebude
  • Německé katedrály obsahují šest kartiček krajiny. Hráči mají možnost umístit meepla buď na cestu vedoucí do katedrály jako loupežníka a tato cesta potom přináší dvojnásobek bodů, nebo přímo na katedrálu jako arcibiskupa, který přináší body za všechny cesty vedoucí do katedrály, pokud jsou všechny uzavřené.
    Rozšíření Německé katedrály v grafice staršího vydání
  • Německé kláštery obsahují taktéž šest kartiček, jimiž je možné nahradit standardní kláštery. Hráči mají možnost umístit meepla obvyklým způsobem jako mnicha, nebo jej položit na bok jako opata. V tom případě zde zůstane do konce hry a poté přinese po jednom bodu za každou kartičku ve stejném řádku a sloupci propojenou s klášterem.
    Rozšíření Německé kláštery v grafice staršího vydání
  • Výběrčí daní tvoří deset kartiček krajiny a šest žetonů celnice. Hráč při hře může umístit celnici své barvy na křižovatku (zde zůstane do konce hry). Když poté kterýkoli hráč uzavře cestu vedoucí do celnice, hráč, jemuž celnice patří, získá body za budovy a pocestné vyobrazené podél cesty.
    Rozšíření Výběrčí daní

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Shipwrights of the North Sea: Redux + promo, mince
Akt. cena: 1275 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas