Lords of Ragnarok je střelou naslepo, která minula stodolu

Autor: Kurdt57 | 14.3.2024 | 6

Hry od Awaken Realms mám obecně moc rád a jsem jim schopen i leccos odpustit (např. grinding v Tainted Grail). Lords of Ragnarok ale minimálně dvě věci odpustit nemohu...

Sdílet s přáteli:

Komentáře

S tímto videem nemůžu souhlasit. Karet pro lov nestvůr můžeš mít v ruce před lovem až 12 při namaxování dvou statů hrdiny.
Na území je asi těžké vyhrát, ale na 5 chrámů už to asi půjde, 3 chrámy ovládat, jedno území s chrámem dobít a poslední chrám postavit.
A plivat na přehlednost hry kvůli šedému plastu mi přijde laciné, každý si může figurky a všechno nabarvit tak aby to bylo přehledné, stačí se jen té své hře věnovat.

15.3.2024 11:11:41

Kryšpíne, hájit naprosto špatný design hry od autorů tím, že si můžeš namalovat figurky, to mi přijde už trochu moc. To je jak rada, aby sis chyby na kartách (jiný příběh o jiné hře) přemalovával fixou.

Ano, karet můžeš mít víc, při namaxování dvou statů. Kolik tahů, kol a procent hry bys tomu musel obětovat? Je to 8 zvláštních akcí. A zvláštní akci můžeš dělat max 1 za dva tahy. Ne vždy je u monumentu volno… Ale zas jde výjimečně polevelit i jinak. Pořád ale mluvíme o třeba 15 tazích, kdy vzdáš snahy o stavění chrámu, mobilizaci apod. Prostě dream deal. :)  A nic ti nepomůže mít z těch 12 karet ty se správným symbolem, takže stejnak můžeš skončit poražen (a ano, pravděpodobně alespoň se zářezem a můžeš doufat, že tvou cestou obětování 16 kol jde i jiný hráč, který monstrum dorazí). A během toho soupeři obsazují území, staví ty chrámy… :)

Pokud toto vše překousneš, pokud překousneš to, že jedna vítězná podmínka je i dle tebe naprosto ufo, a tu hru pořádně nahraješ a naučíš si oči vnímat detaily, který průměrný člověk nevidí, tak si tu hru asi i budeš schopen užít. Já si jdu užívat hru, kterou si malovat nemusím. A jelikož mě bude bavit a budu ji mít rád, tak si ji třeba i namaluju. :)

...................................................................
Odvážný dobrodruh

15.3.2024 11:35:44

To je zase další hrozný video Kubrte :( z toho popisu to zní, že jste to hráli úplně blbě. Na začátku lovu si lížeš karty podle Mightu, takze můžeš začít klidně s 12 a hlavně každé kolo boje si lízneš 1-2 další, takže porazit monstrum je obvykle brnkačka Levelovat můžeš za chrámy i runy, takže mít 1-2 státy na maximu není zase takový problém. Že je nesplnitelná podminka chrámů? Mám za sebou 9 partií a 5 z toho byla výhra na chrámy, 2 na území, 1 na Lokiho a jednou Ragnarok. Hru hrajeme v průměru hodinu a půl, takže zase další hloupý výsměch něčemu pravdivému, co jsi asi jen ty nepodchytil. LoR potřebují zahrát víckrát,aby vykvetly. Z tvého videa mi přijde, že jsi to zahrál 1-2 špatně a špiníš dobrou hru. Měl bys to video smazat a zkusit to zahrát znovu a lépe. Ovládat území přes mobilitu je zásadní, nepotřebuješ k tomu víc, než 6 jednotek. Dále nechápu,jak můžeš říkat, že nejsou vidět budovy, obzvlášť ty z terrain expansion. Tohle není o subjektivním pohledu, tohle prostě není pravda. Souhlasím s tím, že šedivá barva jednotek je nepochopitelná. To naštěstí řeší rozšíření pro pátého hráče, kde jsou žluté. 

15.3.2024 22:11:34

Na stole je bordel a neni tam nic videt (kdybych se rozhodl dobrovolne trpet vic, nez ty 4 hry, tak by se mi treba za par dnu hrani oci zkalibrovaly). Sedive figurky jsou ultra fail tvurcu, ktery nelze odpustit, na ziskani 12 karet musis mit vymaxovane dva staty, to znamena 8 zvlastnich akci, to znamena 16 kol obetovani jen tomu - diky, ne. Respektuji, ze mas jiny nazor a mam uprimne radost, ze ma hra sve fanousky, ale zas to zkus psat trosku s respektem k tomu, ze jiny nazor mam ja. 🙂 Mne ty veci proste vadi a sanci ta hra uz kvuli tomu u me nedostane.

...................................................................
Odvážný dobrodruh

16.3.2024 09:36:52

V prvom rade by som rada uviedla, že nikto nezhadzuje tvoj pocit z hry, ani to, že tebe nesadla, ale tvoje videá pozerá naozaj veľa ľudí a preto by som čakala trochu väčšiu objektívnosť a presnosť pri vysvetľovaní hry. Žiaľ nesúhlasím so skrývaním sa za slovo dojem a nie recenzia, vo všeobecnosti je to pre ľudí, ktorí ťa sledujú to isté a či dáš zlú recenziu alebo zlý dojem, tak to má rovnako zlý dopad na hru. 

Treba podotknúť, že my sme hru hrali iba v 2 hráčoch a práve kvôli hrateľnosti v 2 hráčoch sme si ju kúpili, aj napriek tomu, že hra mala už aj v tom čase veľa zlých recenzií. Hru sme kúpili od chlapa, ktorý si kúpil hru s KS a nesadla mu, tak ju posunul ďalej. Tým chcem povedať, že nie si určite jediný komu nesadla, prípadne kto nešiel až tak do hĺbky pri jej hraní, lebo úprimne po pár zahratiach sme mali veľa podobných pocitov, ale toto je naozaj jedna z hier, ktoré treba hrať do hĺbky.

Pokiaľ ide o vyjadrenie k samotnej recenzii, tak súhlasím s tým, čo napísal môj manžel na youtube:

Lords of Ragnarok je hra, ktorú treba zahrať aspoň 5-6krát. Hrať túto hru s niekým, kto neovláda pravidlá len ničí herný zážitok všetkým a prichádza sklamanie. Preto je to ideálna hra pre 2 hráčov, ktorí si chcú užiť epický area control, naviac v severskej mytológií. Tam tá hra vynikne, herný plán sa nemení tak často, žiadne problémy s prehľadnosťou. Je treba povedať, že je to veľmi ťažká hra na pochopenie, pretože hrdina si musí robiť svoje, armáda iné a je potrebné udržiavať rovnováhu medzi jednotlivými víťaznými podmienkami. Pokiaľ niekto uprednostňuje iba 1 a ostatné úplne ignoruje, tak potom má pocit, že mu to v tej hre nejde.
Z videa vidno, že hra nebola hraná viac ako 3x, pretože sme robili podobné chyby. Víťazné podmienky boli popísané nepresne až zavádzajúc.
1) O mechanikách lovu monštier tu už bolo viac komentárov. V každom prípade áno, táto cesta je najťažšia a správne vedieť zakomponovať ten lov do tej area control je umenie a chápem tie pocity z toho lovu. Naviac ak tie karty používaš pri bojoch o územia. A Boss je naozaj príliš silný, tam pomáha house rule si zakryť jednu dvojicu symbolov na karte a prispôsobiť tak obtiažnosť.
2)Víťazstvo na 9 územiach prípadne 5 chrámov. Áno, maximálne 6 figúriek a brániť 9 území nedáva zmysel. To sa nedá. Lenže ty nemáš brániť všetkých 9, tebe stačí ich ovládnuť na svojom ťahu, aby si okamžite vyhral. A ak ovládaš pár, dajme tomu 5  a s akciou pohnúť všetky armády + tam máš jeden pohyb v predchádzajúcom kroku takže 7 pohybov v hre, kde tvrdíš, že všetky územia sú pri sebe a jednoducho sa cestuje všade a naviac územia bez armády dobyješ čímkoľvek. Asi uznáš, že to neznie až tak neskutočne ako tvrdíš :)
3) Čudujem sa, že nebol žiadny komentár k Ragnaroku ako takému. Tam netreba zabúdať, že keď sa spustí, tak na konci vyhrá ten, kto ovláda najviac území pri Yggdrasile, ALE stále môžeš vyhrať aj ostatnými vítaznými podmienkami. Takže ak si ľudia presunú všetky armády k stromu, ty môžeš prísť a ovládnuť jednoducho už opustené chrámy. 
Verím, že uznáš, že je v tej hre po trošku viac stratégie a plánovania tie víťazné podmienky nie sú tak nedosiahnuteľné, akoby sa mohlo zdať.
Akože z videa je jasné, že ťa táto hra baviť nebude a pri hraní do šírky a ideálne vo viac hráčoch táto hra naozaj nie je najvhodnejšia a tiež by som ju neodporučil. Ale na spomínaný blood rage by som tiež neodporučil hrať v 2 hráčoch, takže to, že má hra fungovať v každom počte hráčov na krabici je skôr zbožné želanie, pretože v skutočnosti sa lepšia predáva. Preto máš v rozšírení aj piateho hráča. Ale v 5 by to bol už naozaj masaker. 

16.3.2024 10:26:32

S komentarem tveho muze souhlasim a chapu, ze hra si ve spravne skupine muze sednout. Ve videu jsem zminil za a), ze pocity marnosti jsou zejmena, kdyz se se hrou zacina a za b) ze v mene hracich (zejmenanve dvou), vliv mych argumentu klesa (lepsi prehlednost a lepsi predvidatelnost)  pokud jste tu hru ve dvou otocili 6x, tak chapu, ze si to ve vasem pripade sedlo a hra vas bavi argumentum rozumim.


Ja se za slovo dojmy neschovavam, hraju do sirky a jsem rad, kdyz 6x zahraju hru, ktera me zaujme a bavi. Za me je objektivni treba hodnoceni barvy sedeho hrace, to neni o mem dojmu, to povazuji za fakt, ktery je spatne. Ani, zbytek dokmu je subjektivni. Kdyby se videa omezivala na objektivni argumenty, byly by vsechny nudne a stejne. Narozdil od vkusu lidi, ktery je subjektivni a u kazdeho jiny. Ja nebudu hrat hru, ktera me nebavi, 6x, jen abych ve videu mohl rict, hral jsem 6x hru, abych vam mohl rict, ze pokud ji zahrajete 6x, bude to o neco lepsi. Ja ji hral 4x a fakt mi to stacilo.

Hodne lidi na nas kouka, protoze vi, co delame, jakmto delame a jakou to ma pro ne vahu. Kdybychom podlehali pokazde lidem, kterym se zrovna libi hra, ktera nam ne, tak by na nas nikdo nekoukal. Dik za pochopeni. 
 

...................................................................
Odvážný dobrodruh

16.3.2024 10:53:10

Tady nejde o subjektivní názor, ty prostě uvádíš nepravdivé faktické údaje o té hře a tím odrazuješ potenciální zákazníky.

1.) Ve třech hru pravidelně hrajeme okolo hodiny a půl, ty se tomu doslova vysmíváš, že to není pravdivý údaj. To že vy jste se v tom plácali tři hodiny není chyba hry. Jednou jsme hru zavřeli dokonce za hodinu ve třech.

2.) Říkáš,že je nemožné vyhrát na území nebo chrámy, ačkoliv je to nejčastější způsob výhry. Opět klameš diváky

3.) Monstra mají třeba 6 životu, úplně ti stačí začínat se 3-4 kartami, a stejný počet si dolíznout a pak každé kolo další 1-2 karty. Už s tímhle máš velkou šanci na úspěch a i kdyby jsi monstrum jen poranil, i tak dostaneš velké odměny. Takže opět zde mylně uvádíš,že to nejde nebo to nemá smysl

Buď jste hru prostě hráli špatně a nebo cíleně říkáš nepravdy. V obou případech bys měl zapojit nějakou sebereflexi a video stáhnout.

LoR rozhodně není dokonalá hra a má své mouchy, například vítězná podmínka Lokiho je výrazně složitější nebo fail se šedivými figurkami, ale co tomu vyčítáš jednoduše není pravda a je jedno, jestli to budeš nalepkovat jako dojmy, recenzi nebo subjektivní pohled na hru.

A co se týče respektu, tak dříve jsem tě respektoval a sledoval. Ale svými posledními kousky na kanálu si moc respektu nezasloužíš. A nemyslím to nijak pejorativně,ale kvalita tvých videí šla neskutečně dolů.

16.3.2024 12:00:43 | Upraveno autorem (porovnej)

My se 90 minutam nepriblizili, to jsem rekl. Lhal jsem?


Ze na uzemi vyhrat nejde jsem nerekl, rekl jsem, ze v pocatcich to pusobi vzdalene a nedosazitelne. Nas to nemotivovalo moc planovat. Lhal jsem? 

Tak prosim neprekrucuj. Chapu, ze vas hra bavi. Me nebavila. Nikoho z tech, s kteryma jsme to hrali (nekolikrat). A pokud se ti ma videa nelibi, tak na ne nekoukej. Pokud udelas vlastni nadsene dojmy z Ragnaroku, rad se na ne podivam. A urcite nebudu psat, ze klames, protoze nas prece nebavila.


Dik.

...................................................................
Odvážný dobrodruh

16.3.2024 12:35:05

Řekl jsi: “směju se těm 90 minutám”. Jelikož se dá předpokládat, že tvoji diváci nejsou hloupí, všem dojde, že jsi to myslel tak, že za 90 minut to nelze odehrát, což je nesmysl.

Dále, říkal jsi, že hráčům bude připadat “zhola nemožné” udržet 9 regionu nebo 5 chrámu se 6 figurkami. Nevím, jestli si uvědomuješ, že hra končí v okamžiku, kdy některý z hráčů tuto podmínku splní. Během svého tahu můžeš udělat až 7 pohybů, tedy tahle podmínka je právě kvůli tomu nejčastěji splnitelná.

A poslední věc, “abyste porazili monstrum, potřebujete bojové karty, ale vy nebudete mít v ruce 7 bojových karet.” Pokud jedeš na monstra, tak téměř v každém boji budeš mít 7 a více bojových karet. 

Takže se opakuji, buď cíleně klameš lidi, abys nahnal kontroverzí sledovanost a nebo jsi to hrál úplně blbě a v tom případě bys měl video stáhnout a omluvit se Albi.

Já tuhle debatu končím,protože na mě působíš dojmem, že nemáš v plánu tenhle svůj šílený přešlap nějak řešit a nechám to už v rukou Albi, jestli budou chtít nějak hájit jméno své hry, na kterou jsi nakydal kopu falešného hnoje. 

Přeji ti hodě  štěstí do budoucna a doufám, že se dáš do kupy a začneš dělat zase přínosný obsah jako dříve.

16.3.2024 17:31:37 | Upraveno autorem (porovnej)

K šedému plastu:
Nepřijde mi, že výrobci počítají, že hráči nechají hru v surovém stavu a nenadechnou figurky k životu tím, že je nabarví.
Stejné jak WH40k, kde si navíc figurky i sestavuješ a pak barvíš, tak teprve po té nastupuje zážitek hraní kompletní hry.
Kdyby autoři počítali s tím, že na tu hru nijak nešáhneš co se týče barvení, dají ti do hry figurky nabarvené a cenu o 100 euro vyšší.
Takhle máš nižší cenu a dodělej si sám. Jako IKEA.

Takže bláboly typu že se šedivým plastem jednoho hráče někdo nepřemýšlel, neberu. Jsou to jen kecy někoho kdo si nedokáže dodělat polotovar, který si koupil a věděl o tom dopředu.

18.3.2024 10:30:39

@Kryshpeen tak to je asi nejvíc de…divné vyjádření, které jsem kdy četla. Promiň. 

Schovávat neprehlednost za to, že se počítá s tím, že si musím figurky namalovat… 

Ne, promiň, to je naprostá hloupost. 

19.3.2024 09:35:50 | Upraveno autorem (porovnej)

@Zuuuzan přijde ti snad šedý plast jako hotový výrobek?
Nic hloupého na tom nevidím. Tvůj příspěvek je tu úplně k ničemu.

20.3.2024 10:59:22

@Kryshpeen napodobne, ale to asi nemá cenu řešit :) s tebou to bude těžké :D 

20.3.2024 11:42:24

@Zuuuzan nehraj si tu na někoho kdo sežral všechnu moudrost světa. Škoda, že nechápeš rozdíl mezi polotovarem hotovým výrobkem. Jsi úplně mimo mísu a místo kydání hnoje na můj názor bys radši měla přispět k tématu nebo sem radši nepsat.

21.3.2024 08:00:51

@Kryshpeen tak fajn, něco ti k tomu napíšu :D

Tvůj absurdní argument by mohl být brán v potaz, kdyby se ke hře dávala přímo malovaci sada, případně kdyby se to prodávalo jako “hra k na namalování” v rámci nějaké malovaci bubliny.

Tak jako si nejsi povinen obalovat karty, pořizovat insert, neoprenovy playmat (pokud není v základu), doplňky tak nejsi povinny si malovat figurky. Hra by měla fungovat, být kvalitní a přehledná i bez techto doplňků a vylepšení. To je to, co od toho očekávám. Nekupuji polotovar, nekupuji žádne figurky na malování, kupují hru, kterou bych měla být schopna ihned hrát. A očekávám od toho nějakou úroveň kvality a funkčnosti. Pokud bych chtěla se věnovat malovani, zkusím spíše nejake kreativní obchody, modely apod. Že si hráči hry VYLEPŠUJÍ (malováním, obalováním, inserty, doplňky apod.) a že z malování figurek vznikla mezi deskohráči vášeň ve větším měřítku,  je čistě jejich osobní vůle, nadšení, hobby a ne standart.

Takže jakékoliv připomínky na nedostatky co se týče nepřehlednosti plánu + figurek, případně kvality karet, insertu či  jsou zcela legitimní a zcela v pořádku.

Souhlasila bych s tebou, kdyby si napsal - hele, je to blbá přehlednost, ale když si to namaluješ bude to ok. Ale tyhle absurdní řeči “musíš si to namalovat, protože sis kupoval polotovar (který si pro získání elementární funkčnosti a přehlednosti musíš dodělat sám)" jsou naprosta hloupost - je diametrální rozdíl malovat hru pro to, aby byla krásná než pro to, aby byla funkční. Ta tvoje vyjádření jsem nejprve vnímala jako trolling, nicmene podle tveho vyjadřovani to nebude chyba v odlišném vnímání světa, ale holt to s tebou bude těžší. :)

21.3.2024 08:43:24 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Dva bratři
Dva bratři
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas