Konečně ve vesmíru ...

Autor: Leech | 1.11.2020 | 0

Je to tady! Řinčení zbraní, dupání nohou a epické krádeže artefaktů se přesunuly do Vesmíru! A všechny zvuky doprovázející tuto hru jsou už i s českým dabingem. Zeptali jsme se známého meče rytířů Youdů, jak se mu na dabingu pracovalo: „Nikdy jsem nepracoval s většími profesionály. Všechny ty „vžuuum“ a „bzzzzz“ se prostě dabovaly samy.“

Břink! Ve Vesmíru! je variací na původní Břink! (Clank! chcete-li) zasazenou do vesmírného prostředí. Opět se v něm ujmete role jednoho ze čtyř galaktických lupičů a vydáte se pro drahocenné artefakty. Tentokrát je zloduchem mocný Lord Eradikus a vy vstoupíte na jeho intergalaktický koráb. Ale dost už vzrušeného přehánění. Pojďme se podívat, o čem hra je a jak funguje.

Hry univerza Břink! patří do kategorie deckbuilding. To znamená, že všichni hráči začínají s generickým balíčkem 10 karet, který postupem času rozšiřují, ale zároveň se občas zbavují svých slabších karet. Na rozdíl od her definujících žánr zde najdeme hrací desku, po které se budete přesouvat a uskutečňovat svojí slavnou loupež. V původním Břinku je deska oboustranná, ale neměnná. Zde vždy připravíte 3 náhodně sestavené moduly a připojíte je ke zbytku lodi. Vytvořit můžete nespočet kombinací (s rozšířeními ještě více).

Jak už bylo řečeno, hru řídíte kartami a na nich jsou 3 základní symboly: zručnost, boj a pohyb.

  • Zručnost vám umožňuje si pořídit nové karty.
  • Boj je cestou, jak se vypořádat s nepřáteli na vaší cestě.
  • Pohyb (čestně zmíněn jako poslední) je dle mého nadřazen dvěma předchozím – sic pomocí něj se dostanete k vytoužené kořisti, a navíc i uniknete ze spárů Eradika.

Na něco jsem ale zapomněl… už vím! Břink!

To je to slovíčko, kolem kterého se točí celá hra. No a právě vaše akce na lodi budou způsobovat hluk. Jak velký, to je na vás a na kartách, které budete hrát. Na začátku budete všichni stejně hluční. Nicméně postupem času se vaše balíčky promění tak, že bude jen na vás, jaký postup zvolíte. Bude to rychlý, ale hlučný postup lodí? Nebo pomalé, ale tiché uzmutí artefaktu a vyplížení se z korábu? Vše je jen na vás…

Na chvilku se také koukneme, co najdete v krabici. Ta je vyšší a objemnější než například klasičtí Osadníci z Katanu. Jsou v ní přihrádky na základní karty, obecný balíček, žetony a kostičky a pytlík na kostičky Břinku! Obalené karty se do zásobníku vejdou, nicméně s rozšířeními už přichází nedostatek místa. Žetonky a karty jsou ve slušné kvalitě a i ostatní komponenty jsou hezky zpracovány (krystaly a datové kostky). Pytlík s vyšitým zloduchem je skvělý a ani po stovce hraní nenese známky opotřebení. Rád bych se na chvíli zastavil u samotných karet, jejichž ilustrace odkazují na postavy či pojmy ze sci-fi knih, filmů, seriálů. Každá karta má také i text, který je většinou vtipnou referencí na výše zmíněné. To, abyste si dané paralely nalezli, už nechám na vás.

A zbytek? Zbytek si už objevte sami! Přečtěte pravidla, složte si herní plán, rozmístěte komponenty (jo, nějakou chvilku to zabere…) a pusťte se do objevování této skvělé hry.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Star Wars Destiny: 3D žetony; včetně dopravy
Star Wars Destiny: 3D žetony; včetně dopravy
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 14 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas