Kingdomino – žádné obyčejné domino, ale rychlá strategická pecka

Autor: JonnyTheFox | 31.1.2024 | 1

Kingdomino je desková hra pro 2 až 4 hráče, která kombinuje prvky domino a budování království. Hráči se snaží vytvořit co nejkrásnější a nejbohatší království, a to tak, že si postupně vybírají a umisťují dominové dlaždice.

Proti mému očekávání, že to bude na principu domina a tudíž nuda nuda, šeď šeď, je strategie hry překvapivě hluboká. Nejedná se o spojování jen dvou stran, ale hráč vytváří plochu cca 5×5 dlaždic. Hráči musí totiž přemýšlet o tom, jak kombinovat různé typy pozemků, aby získali co nejvíce bodů (které násobí koruny na některých dlaždicích). Musí ale také počítat s tím, jak budou jejich rozhodnutí ovlivňovat ostatní hráče. Skoro mě mrzí, že je název tak matoucí.

Kingdomino je skvělá hra pro všechny, co mají rádi strategii a logiku. Je jednoduchá na pochopení, ale nabízí dostatek výzvy pro zkušené hráče.

Zde jsou konkrétní body, které oceňuji na hře Kingdomino:

  • Rychlost – je skvělé, že se jedna partie vejde do 20 minut. Díky tomu je hra vhodná pro rychlou hru s přáteli nebo rodinou.
  • Strategie – Kingdomino je mnohem více než jen obyčejné domino. Hra nabízí dostatek strategie, aby se u ní i zkušení hráči mohli bavit.
  • Krásné zpracování – hra je krásně zpracována a obsahuje kvalitní komponenty, včetně detailů (třeba lišky na poli :) )
  • Důležitou součástí strategie hry je pozorovat, co ostatní hráči sbírají.

Za sebe tedy hru určitě můžu doporučit.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Truhlaříci s.r.o
Truhlaříci s.r.o
Akt. cena: 710 Kč
Končí za: 22 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas