JOUOB.CAST@102: V zajetí vášně

Autor: alladjex | 13.5.2018 | 2

Co jiného bychom měli dělat, než reflektovat dění na české deskoherní scéně? A nechat si uniknout příležitost podívat se na zoubek Rising Sunu, který tak pěkně místní deskoherní rozhýbal vášně. To bychom byli skuteční amatéři…

Ale nezůstalo jen u nového bigboxu. Peter Scholz autor Sorcerera nám do rukou svěřil oznámení a teasování svých připravovaných her Awaken a Godsend. Mrkli jsme se na oznámení o nových a připravovaných hrách a pokusili se uniknout s albáckými únikovkami.

Celé natáčení jsme na úplném začátku a na úplném konci zaobalili naprosto nesouvislými a s hrami pramálo souvisejícími tématy. I když možná trochu přeci. Posuďte sami.

Kuni & McQ & @. & možná Oskar

5:20 Frostpunk

13:55 Peter Scholtz teasing

28:10 Rising Sun a temné vášně

11:15 Dneska nemá ručník

1:12:00 novinky a oznámení

1:22:40 Únikovky

1:29:00 Oskar incoming!

1:38:30 Hellas sólíčko

1:43:30 Like and Dislike

JOUOB – kanál na Youtube

JOUOB – Facebook

JOUOB – Twitter

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Abe

naprostý souhlas
s Alešovým pojetím recenze. Byť bude vždy subjektivní, měla by obsahovat co nejvíc možných objektivních faktů a celkový kontext. Takhle za chvíli budou někteří recenzenti vyčítat, že dotyčná karetní hra neobsahuje figurky a tudíž se nemusí takovému hráči líbit. Ano, je to karetní hra, takže nemá figurky, kdo čeká něco jiného, ať si to nekupuje. Jinak mě kluci příště klidně můžete jmenovat :) Nenapsal jsem nic, za co bych se musel stydět. Stojím si i za tvrzením, že je Petr novodobou Mirkou Spáčilovou. Že je tak těmi hrami doslova přežraný, takže už ho uspokojují jen nezávislé, nelokalizované tituly. Možná to souvisí i s jeho egem, kdy chce být pochválený, že Deskofobie objevila pro český trh nějaký nový zajímavý titul. Pevně věřím, že kdyby ho nějaký vydavatel předběhl, bude jeho reakce přesně opačná. Podotýkám, že se jedná čistě o můj soukromý názor, nepředstavuji oficiální stanovisko ADC Blackfire.


Vít Procházka | Sales representative
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

14.5.2018 08:59:19

Abe
Ty hulíš ,ale fakt dobrý matroš .....

14.5.2018 09:44:44

Abe

...
když budeš hodný, něco ti schovám :)


Vít Procházka | Sales representative
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

14.5.2018 10:04:36

Temné vášně
Jsem si poslechl ten segment a taky souhlasím s Alešem, recenze by měla být vyvážená a soustředit se na popis hry. Recenzent by měl být schopen rozlišit co je vlastnost hry a co je nedostatek, měl by hru popisovat a hodnotit v kontextu jiných podobných her a nikoliv podle toho jak u toho spoluhráč zdržoval.

Viděl jsem dvě české recenze (Deskofobii a ShadoWulfa) a ani jedno nepovažuju za opravdu dobrou recenzi ve smyslu kvality té recenze. Ale zejména u Shadowulfa oceňuji snahu a snad bych si jen dovolil poradit, že ipřesto že Deskofobie tvrdí, že hra je sama analýza paralýza, tak to fakt není fakt, který je potřeba opakovat. Ať už protože to není pravda, tak i proto, že od recenzentů čekám jejich vlastní názor, nikoliv převzetí nějakého tvrzení od vedle.

Na druhou stranu, každý kdo má pocit, že zvládne recenzi lepší má prostor, počítám, že mu jí ZH bez problémů zveřejní pokud bude dávat smysl a příjde dost mimo se do recenzentů osobně navážet. Je to zbytečné a není k tomu důvod.

14.5.2018 14:07:20

Vybíráme z Bazaru

Schicki Micki
Schicki Micki
Akt. cena: 120 Kč
Končí za: 11 hodin

Offcanvas