Hra co vás nemá ráda

Autor: Inultus | 12.7.2023 | 0

Panství hrůzy jsme pořídili, kvůli zajímavým figurkám a Lovercraftovské tématice. Hra je velice atmosférická a co si budeme – hrát to v noci za svitu tlumeného světla a svíček je docela fajn.

 

Komponenty:

Doporučuji si jednotlivé komponenty zabalit do jednotlivých pytlíků… je toho opravdu hodně a s každým rozšířením se komponenty přidávají. Figurky jsou velmi hezky zpracované a popravdě na nich nevidím problém a těším se, až je namalujeme. Bohužel je obřas matoucí český překlad, ale to už tak bývá – komu nevadí angličtina, tomu bych osobně doporučil anglickou lokalizaci. V našem případě jsme hráli hru v české lokalizaci a není to až takový problém. Pár věcí jsme nicméně dohledat museli.

 

Příprava a prostor:

S ohledem na množství komponent je potřeba určitý čas, ale naštěstí „Ikea pytlíky“ to zde dost urychlují. Prostor je zde opravdu důležitý a je potřeba s ním počítat. Mapa se nejprve zdá malá, ale jak dobrodružství pokračuje, tak se někdy na stůl nevejdeme.

 

Aplikace:

Zde shledávám hru velice zajímavou, ale má to své mouchy. Tak nejprve rozhraní je super a velice intuitivní. Je škoda, že nejsou všechna dobrodružství s českým dabingem. Bohužel mi v aplikaci chybí možnosti řešit barikády, oheň apod. Ale je pravda, že kdyby se vše řešilo přes aplikaci, tak se nebudeme bavit o deskové hře, ale o hře úplně jiné.

 

Samotné hraní:

Nu tak jak to už bývá v každé lovecraftovské hře, tak zde máme akce vyšetřovatelů a následně fázi mýtů. Fáze vyšetřovatelů probíhá klasicky… mám detektiva a nějaké akce. Po dokončení všech akcí všech hráčů nastupují mýty a právě ona aplikace, která za vás řeší vše, co se děje mezi prostorem a časem. Bohužel ve hře běží nějaký skrytý odpočet a nejednou se nám stalo, že nám hra oznámila naši pomalost a začala nám padat nebesa na hlavu, i když jsme se nikde moc dlouho nezdržovali. Co se nám moc líbí, jsou generické mapy. Některá dobrodružství totiž náhodně generují mapy, takže se hra jen tak neomrzí.

Jedná o velmi atmosférický kousek, který si rádi zahrajeme ve více lidech ale stejně tak i ve dvou. Atmosféru velmi pěkně dokresluje zvuk a zvukové efekty. K tomuto doporučuji si zvuk pustit z nějakého BT reproduktoru. Zde i záleží na jaké platformě máte aplikaci, osobně si myslím, že bude nejvhodnější tablet. Notebook se ukázal jako těžkopádný, ale i tak se dá použít. 

Takže řešte hlavolamy, porážejte monstra a řešte detektivní zápletky a snad se nikdo neztratí v prostoru a čase. 

 

Osobně si myslím, že tato hra velice překvapila svou atmosférou, která hráče pohltí. 

Když bych měl hodnotit tak krásných 9/10.

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Na křídlech draků
Akt. cena: 870 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas