FOX IN THE BOX: Crowdfundingová kampaň na TES: BOTS zaznamenala 552 českých pledgů!

Autor: Tomoko | 25.4.2023 | 6

V sobotu 22. 4. 2023 skončila crowdfundingová kampaň hry The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era, která díky nedávno navázané spolupráci českého vydavatelství Fox in the Box s americkým vydavatelstvím Chip Theory Games umožnila podporovatelům zvolit českou jazykovou verzi hry již rovnou v rámci proběhlé kampaně.

Kampaň probíhala od 28. března 2023, podpořilo ji celkem 14 982 backerů, z nichž 552 zvolilo českou verzi hry. Celková vybraná částka se vyšplhala na hodnotu 4 683 008 USD, požadovaná základní cílová částka 75 000 USD byla zafinancována během 2 minut a 29 sekund a jen pro zajímavost, hodinu po startu kampaně již byla tato částka na desetinásobku. V průběhu kampaně se také odemkly všechny stretch goals, což obsah již tak obsáhle krabice ještě značně navýšilo.

Cena jednotlivých pledgů se pohybovala od 195 USD za základní Base Game Pledge až po 400 USD za All-In Bundle. K této ceně je však ještě potřeba připočítat DPH (neboli VAT), která se bude platit dodatečně po otevření Pledge manageru. Hotové hry by se měli podporovatelé dočkat někdy v říjnu příštího roku a vzhledem k tomu, že se tato kampaň dá z pohledu české deskoherní komunity považovat za velmi úspěšnou, je velmi pravděpodobné, že se čeština jako lokalizační jazyk objeví i v dalších kampaních Chip Theory Games.

Privátní: 2023-04-06-03.jpg

The Elder Scrolls: Betrayal Of The Second Era je kooperativní stolní adventura pro 1 až 4 hráče, kde se hráči v průběhu jednotlivých dobrodružství zaměří na vývoj své postavy, plnění úkolů, rozsáhlý průzkum a boje. Bojový systémy a systém tvorby postav ve hře jsou silně inspirovány titulem Too Many Bones. Hra bude zasazená do Druhé éry světa Tamrielu, tedy zhruba do druhého dílu videoherní série z roku 1996 zvaného Daggerfall. V základní krabici hry je více než 30 příběhových úkolů, které vás zavedou do pěti z devíti provincií Tamrielu: Skyrimu, Morrowindu, High Rock, Cyrodiilu a Black Marsh. V kampani bude rovněž k dispozici rozšíření s regionem Valenwood a tvůrci již pracují také na dalších dvou: Hammerfell a Summerset, které by taktéž měly být po vydání lokalizovány. Každé dobrodružství ve hře je rozděleno do tří relací, v jejichž průběhu si hráči vylepšují svou postavu, přičemž relace trvají zhruba hodinu na hráče.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Ahoj, DPH se platilo hned a poštovné je zdarma. Takže účtována cena, pokud člověk nepřihodí nic v PM by měla být konečná.

26.4.2023 07:10:18

Já si cz přidám až v pledge manageru, přes všechhny kampaně na tohle nevyšlo a základ byl 200 USD.

26.4.2023 07:12:14

@OUTbrain Díky za doplnění. ;-)

26.4.2023 07:27:14

Vybíráme z Bazaru

Valka o Prsten + Erebor + Hory + Rozlisovace
Valka o Prsten + Erebor + Hory + Rozlisovace
Akt. cena: 130 €
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas