EYRONŮV DESKOKANÁL: TOP5 her v češtině za rok 2018

Autor: aneken | 5.1.2019 | 5

Aneken s Eyronem si sedli a každý z nich vybral 5 her, které je v roce 2018 na českém trhu nejvíce zaujaly. Výsledkem je tahle dvacetiminutovka, ve které vám něco poví o deseti fajn hrách;)

Více videí o hrách na Eyronově deskokanále, který můžete i odebírat;)

Sdílet s přáteli:

Komentáře

To jako vážně?
Břink! a Detektiv? Účelově natočené video, ve kterém jsou vybrány i hry konkurence, aby to vypadalo, že vybírali ze všech her na trhu a na přední místa umístí svoje hry. Pro méně znalé diváky to pak vypadá, že letos převálcovali konkurenci.

5.1.2019 11:50:10

TOP 2018
Posílám pozdrav, Rexíci. Za mě velké poděkování. Břink! naprostý souhlas, to je prostě pecka. Hrajeme to hodně. Nevím, asi to má být pro děti, alespoň s dětma to hraji hodně. Břink má ale velkou odezvu u dospělých, řekl bych, že když hrají jen velký hráči, je to naprosto super, adrenalin, napětí, zábava. Detektiva máme zatím jen v polici, tak doufám, že to bude dobrý. Manželka miluje detektivní žánr jak ve filmové, tak knižní podobě. Její názor, je pro mě klíčový. Jsem zvědavý, co na to řekne.
K těm Marťanům. Trochu si myslím, že se potkali dvě tematicky podobné hry a Mars teraformace tu byl dřív. Na český trh už to asi bylo moc, protože Mars teraformace je úspěšná hra. To jen můj krátkozraký pohled. Každopádně díky moc že hry, které vydáváte.

5.1.2019 15:44:44

-bacil-
Proč hned takový výlev? :) Je to top 10 her za letošek z pohledu Eyrona a Anekena. Opakují to pořád a všude (i v tomto videu to tuším zaznělo), že vydávají hry které je baví - pak je dost pravděpodobné, že se dostanou do jejich osobního výběru. Že jsou vydavatelé i hráči je super ne? Účelové video to je, točit něco bez účelu by bylo divné a u mě svůj účel rozhodně splnilo, něco mě zaujalo a inspirovalo ke zkouknutí pár letsplay videí. Klidně natoč video "Bacilovo: top 5 za rok 2018" - rád si poslechnu povídání i od tebe, co tě zaujalo a proč. (A uplně mimo: letos třeba u nás doma Rexhry v počtu zakoupených her převálcovali konkurenci.. :P )
Nehledej všude spiknutí, kdyby dělal žebříček někdo z BF tak tam je třeba KeyForge a Discovery - protože taky asi vydávají věci co je baví. ;)

5.1.2019 16:25:49

Noob
Na druhou stranu přiznávají, že ne ke všem dobrým hrám se REXhry dostanou, tak bych neviděl nic překvapivého na tom, kdyby jejich oblíbenou hru vydala letos konkurence. Ale nechci to víc rozvádět, tobě se video líbí, mě ne. Až natočí podobné video BF a dá na první místa svoje hry (doufám, že ne KeyForge a Discovery - Civilizace a Rising Sun jsou lepší :) ), budu mít z videa stejně špatný pocit a klidně jim sem napíši podobný komentář. Podle mě by TOP videa měli dělat nestraní hráči. Sám se vyhýbám party hrám a lehčím rodinným hrám, takže bych těžko mohl dělat smysluplný výběr nejlepších her 2018. Raději si počkejme na trolí palec.

5.1.2019 18:12:09

-bacil-
Měl jsem stejný pocit. Nějaký Břink! a Detektiv před TI4? Dobrý vtip :) ta provázanost Deskofobie a Planety, averze k Bf... je to cítit všude ve vzduchu... a souhlas, že tyhlety kapacity by nějaké topky měli dát k ledu, nějaká objektivnost už je dávno v tahu...

5.1.2019 19:21:51

doplnění
Ať si jako každá firma platí normální reklamu...

5.1.2019 19:24:25

Averze
Cimm> o averzi raději nepiš. Příběh o tvých "prošláplých krabicích" ,tu všichni známe :+).

5.1.2019 19:32:51

Bastacka
Jaká averze? :) píšu si svůj názor. Jestli si chceš osobně poslechnout pohádku o prošláplých krabicích, mohu tě v pm nasměrovat do několika obchodů s deskovkami, kde ti ochotně řeknou, co jim z Planety chodí na sklad. Ale v podvědomí jsem jen já, který se veřejně ozval. Protože jiným se to nestává :)

5.1.2019 19:53:08

V čem je problém?
Nevím, proč má někdo z vás s tímto problém. Je to video Planety her a kluci v něm ukázali hry, které jsou jejich top 5 v minulém roce. Ukázali i hry konkurence a jak sami podotkli nemají s tím žádný problém. Třeba je v roce 2018 nezaujala žádná hra od Albi, ale v minulém roce byly pro ně top hry právě od Albi. A TI4 nebyla letos top, protože hraje raději starší verzi, tak proč to řešíte? Já budu mít taky jiné Top 5 a asi každý z nás...

6.1.2019 01:55:48

:-(
Z Planety som hry objednával už viac krát a nikdy nebol žiadny problém, ale teraz naposledy čo mi prišla objednávka tak hra mala poškodenú krabicu. Akože človeka to nepoteší!

6.1.2019 08:49:05

top 5
Nevím, proč by Rexáci nemohli dělat svůj vlastní Top5, všichni ví, že jsou to Rexáci, tak si každý může z toho odnést to, co potřebuje - někdo seznam a stručný popis několika zajímavých her, někdo účelovou reklamu, a jiný hate na BF(nevím kde konkrétně teda), ale důvod, proč by si to jako hráči nemohli natočit nevidím. Stejně tak nevidím ani důvod, proč by si to nemohl natočit někdo, kdo se vyhýbá určitému typu her - je to subjektivní žebříček, a já si ho prostě sestavím s her, které se MNĚ líbí. Já například se vyhnu obloukem právě opěvovanému TI4, protože prostě to už je na mě moc. 4X hra na X hodin (takže vlastně vlastně 5X hra), a ještě k tomu s diplomacií? To mě zabije. Takže to, že tu TI4 není na prvním místě, mi opravdu nevadí. A Detektiva jako unikátní zážitek naopak naprosto chápu. Břinku jsem se doposud vyhýbala, páč mě nikdy nic nedonutilo si ho pořádně prohlídnout - nějaká divná krabice s divným názvem, na první pohled nezajímavé karty... ale pořád dokola to na fóru někdo doporučuje, nedávno si ho pořídili přátelé a taky si to vychvalují, a po zdejším krátkém popisu tomu nakonec šanci dám. To samé Rivalové, na ně jsem se též nekoukla zblízka, z dálky to nezaujalo, ale když vidím, že to je evidentně svižná hra, možná to zkusím, až na to narazím.
Za mě pěkné video, reklama nereklama :))

6.1.2019 10:44:15

Anyanka
Tááák a je to venku...... Anyanka je podplacená od REXů a Mindoků, protože řekla, že by si jejich hry zahrála. Taky od Fox in the Box, protože má v nicku přesně jedno společné písmeno a nakonec Ježíšek je podplacenej od Albi a Dina, protože nám pod stromek přinesl hry od nich.

6.1.2019 12:15:04

4X hra na X hodin (takže vlastně vlastně 5X hra)
Tohle si chci zapamatovat, to nemá chybu ... :)
To je skvělá hláška.

6.1.2019 13:36:24

Btw
Btw. Néznam jiného vydavatele než Rexhry, kteří veřejně a dlouhodobě chválí a propagují jiné hry než jsou ty jejich - viz. jejich přehledova videa co právě vyšlo

6.1.2019 14:30:39

OT
V TI mi obecně do 4X chybí eXplore, když všechno od začátku vidíte...

--------------------------------------
Deskoherní Inkvizitor
Zakládající člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

6.1.2019 15:07:11

Výběr
Já s výběrem nemám problém. TI4 je skvělá hra, určitě jeden z highlightů roku, Rivalové mě také nadchli, ale detektiva považuju za skutečně nejlepší zážitek roku (ač jsme to hráli až na Silvestra :)). Sagrada je fajn, ale vedle AZULu mě už tolik nedostala.

BTW To, že jeden vydavatel udělá v rámci propagace svého obchodu výběr TOP her mi přijde v pořádku, protože se hlásí k tomu, že ty hry vydávají a nijak to neskrývají. Problém by samozřejmě byl, kdyby to někoho mohlo zmást. Jenže to se tady neděje.
---
Autor hry Velryby ničí svět

6.1.2019 22:25:32

IN

Re
Vůbec nechápu, jak může mít s TOP5 někdo problém. Když to někomu vadí, ať se na to nekouká nebo si natočí vlastní video ne? To že má někdo vydavatelství znamená, že nemůže mít názor? Buďte rádi, že si někdo dá tu práci něco natočit a dozvíte se co je za novinky.

7.1.2019 09:56:57

Počty vydavatelství
4*Rexhry, 3*MindOK, 2*Blackfire, 1*Fox in the Box. To mi přijde rozumně vyrovnané, i když mi tam chybí Albi, ale chápu je.

8.1.2019 05:51:57

Re
Já jsem rád, že to místní detektivní duo Bacil+Cimm rozseklo a odhalilo rozsáhlou konspiraci. Je to kampaň! A místo, abysme si platili reklamu, tak jsem natočili video a ještě zadarmo! A šlapeme do krabic! A krademe! A lžeme! Už nás prosím někdo popravte, kde se tohle zastaví...

A k věci: Je to subjektivní, opakujeme to pořád a ono je to pořád málo. Jinak kdyby Plyšová hlídka vyšla o týden dřív a This War of Mine o měsíc později, obě by byly v mém osobním TOP 3. Od Albi jsem hodně zvažoval Lords of Hellas, Anachrony mě upřímně fakt nebaví a kdybych si měl vybrat euro, tak mindočí GW Trail. Kdyby byl Keyforge česky, určitě by v mém žebříčku byl... Tak to prosím berte s rezervou, opravdu je to jen a jen náš názor, nikomu ho nenutíme, nenutíme se dívat na naše videa, kupujte si hry, které se vám líbí a kde se vám líbí a buďte rádi, že se máme tak dobře.


Vrchní komisař propagandy v REXhry a Planetaher.cz

8.1.2019 21:51:01

Eyron
Video sa mi páčilo ako vždy, ale toto: "A šlapeme do krabic! "

......tak to by ste fakt nemuseli no :D

8.1.2019 23:31:00

REXhry
No, tak buďme všichni rádi, že nám v roce 2018 nevydaly Člověče, nezlob se! To by se nám ten TOP 5 nejvíc nejlepších her v češtině mohl pěkně zamotat. A v jednom máš Eyrone pravdu, je to opravdu subjektivní ;)

9.1.2019 03:23:44

...
Admini, asi se nekde stala chyba, ale v poslednim prispevku nevidim zadny text jen kaluz zvratek. Je chyba na mem prijimaci?
___
redaktor Deskofobie

9.1.2019 08:18:06

Yedle
Tak teď si mě úplně rozhodil. Tím posledním příspěvkem si myslel ten můj? Nebo svůj ;)

9.1.2019 09:45:04

Duelovky
Zajímal by mě váš ze žebříček her pro dva hráče. Díky

27.1.2019 09:09:17

Vybíráme z Bazaru

Urban Sprawl - nová a nehraná
Urban Sprawl - nová a nehraná
Akt. cena: 227 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas