DINO TOYS: Po stopách Darwina je v prodeji!

Autor: Tomoko | 7.1.2024 | 5

Vydavatelství Dino Toys oznámilo 21. 12. 2023 naskladnění své poslední novinky loňského roku s názvem Po stopách Darwina (In the Footsteps of Darwin) od dvojice autorů Grégory Grard a Matthieu Verdier. V průběhu prosince byla tato hra k zakoupení exklusivně pouze v síti prodejen Knihy Dobrovský. Od nového roku se již objevila na pultech deskoherních speciálek i dalších prodejen.

Po stopách Darwina je rodinná hra, ve které se hráči vžijí do rolí přírodovědců na palubě legendární britské válečné lodi Beagle, kteří během své cesty studují živočichy, rozvíjejí teorie, publikují své poznatky, přičemž vítězství náleží tomu, kdo svými poznatky nejvíce přispěje do knihy O původu druhů.

Privátní: 2024-01-06-02.jpg

Hráči se v průběhu hry střídají v tazích, kdy každý hráč provede právě dvě akce v následujícím pořadí:
1. studium zvířete nebo inspirace postavou,
2. plavba na lodi Beagle.

Hra se odehrává na společném herním plánu v podobě desky výpravy obsahující uspořádanou nabídku dílků, z nichž je pro hráče dostupná vždy ta řada nebo sloupec, u kterého se právě nachází figurka Darwinovy lodě Beagle. Na výběr je vždy ze tří dílků, na nichž mohou být buď zvířata k prostudování, nebo jiné postavy z předchozích výprav, které přinášejí inspiraci. Získaný dílek si hráči pokládají na svou herní desku představující deník přírodovědce, kde získají odpovídající bonus daného dílku a případně také vítězné body. Následně se loď pohne okolo plánu a na řadě je další hráč.

Privátní: 2024-01-06-03.jpg

Hra končí ve chvíli, kdy je umístěn poslední dílek na desku výpravy. K tomu dojde, když každý přírodovědec umístil do svého deníku přesně dvanáct destiček (zvířat a/nebo postav). Vítězem se stává hráč, který v průběhu dvanácti kol nashromáždil nejvíce vítězných bodů.

Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 30 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Mars: Teraformace + Předehra (CZ)
Mars: Teraformace + Předehra (CZ)
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas