DINO TOYS: Gump – Jsme dvojka je v prodeji!

Autor: Tomoko | 23.11.2023 | 0

Vydavatelství Dino Toys spustilo 15. 10. 2023 prodej karetní hry s názvem Gump – Jsme dvojka z dílny Štěpána Peterky a dětí ze ZŠ Karla Čapka.

Privátní: 2023-11-23-01.jpg

Privátní: 2023-11-23-02.jpg

V karetní hře Gump – Jsme dvojka se hráči snaží dostat všechny dobré lidi a zvířata vyobrazené na kartách k sobě, aby nikdo nebyl sám. Společné místo představuje odhazovací balíček karet a cílem každého z hráčů je dostat na něj všechny své lidi a zvířata v podobě karet dřív než ostatní protihráči.

Každý hráč začíná se sedmi kartami na ruce, které mají číselnou hodnotu od jedna do devíti a ve svém tahu má na výběr jednu ze tří akcí:

  1. Odhodí z ruky na odhazovací balíček jednu kartu, která má hodnotu vyšší, než je hodnota karty na vrchu odhazovacího balíčku.
  2. Odhodí z ruky na odhazovací balíček dvě nebo více karet, které mají součet hodnot vyšší, než je hodnota karty na vrchu odhazovacího balíčku, ale zároveň nemůže odhazovat více karet, pokud mu stačí na překročení čísla na vršku balíčku jen část z nich.
  3. Pokud hráč nemůže odhodit karty z ruky podle předchozích dvou pravidel, musí si buď hodit kostkou a respektovat výsledek hodu, nebo si (bez házení kostkou) vzít dvě karty z dobíracího balíčku.

Pokud hráč odhodí ve svém tahu dvě a více karet, musí si hodit kostkou. Když mu padne číslo, musí si z dobíracího balíčku vzít tolik karet, jaké mu padlo číslo na kostce. Pokud mu padne hvězdička, má štěstí a žádné karty si nebere. Pokud hráč odhodí všechny své zbylé karty z ruky, končí hru a vítězí. V tomto případě si kostkou nehází i když jich odhodil dvě a více.

V balíčku karet se také nachází dvě speciální karty Gumpa a Křiváka, které mají speciální schopnosti a ovlivňují průběh partie. V okamžiku, kdy se první hráč zbaví všech karet, stává se vítězem.

Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 6 let s herní dobou okolo 15 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Scythe Titáni nebes
Scythe Titáni nebes
Akt. cena: 1400 Kč
Končí za: 8 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas