DINO TOYS: Chystá se hra pro předškolní děti Zvíře nebo Věc?

Autor: Tomoko | 18.2.2024 | 1

Vydavatelství Dino Toys představilo svou novou chystanou hru od Jana Vodičky, která bude cílit především na nejmladší hráče. Hra ponese název Zvíře nebo Věc? a na trh by se měla dostat ve druhém kvartále letošního roku.

Zvíře nebo Věc? je karetní postřehová hra určena primárně pro předškolní děti. Karty mají z lícové strany vždy obrázek a z rubové ikonu symbolizující jednu ze šesti skupin obrázků: Domácí zvířata, Květiny, Hračky, Dinosauři, Vozidla a Oblečení.

Na začátku partie se zamíchají karty a balíček je umístěn doprostřed stolu rubem s ikonou nahoru. Čtyři vrchní karty se otočí lícem nahoru a položí do kříže okolo dobíracího balíčku, a tím se vytvoří čtyři odkládací místa. První hráč v roli sudího následně sejme horní kartu z dobíracího balíčku, čímž odkryje novou ikonu. Pokud některý z obrázků na odkrytých kartách odpovídá té správné skupině (ikoně na vrchu balíčku), všichni hráči kromě sudího se snaží co nejrychleji jednou rukou zakrýt právě tento obrázek. Kdo najde správný obrázek jako první, získává celý balíček karet, na kterém se tento obrázek nachází. Následně se sudí podívá na líc karty, kterou drží v ruce, a pak ji položí na některé volné místo vedle dobíracího balíčku. Není-li žádné takové místo volné, položí ji na libovolný odkládací balíček obrázkem nahoru a hra pokračuje. Role sudího se postupně střídá a partie končí v okamžiku, kdy dojde dobírací balíček. Vítězí hráč, který získá nejvíce karet s obrázky.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

World of Tanks: Rush
World of Tanks: Rush
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 9 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas