DINO TOYS: Barvínci a Zvíře nebo věc? v prodeji!

Autor: Tomoko | 17.3.2024 | 2

Vydavatelství Dino Toys v minulých dnech spustilo prodej svých dvou novinek Barvínci od Štěpána Peterky a Zvíře nebo Věc? od Jana Vodičky. Jedná se o původní české hry od tuzemských autorů, které jsou primárně určeny menším dětem.

Barvínci je malá karetní hra, která obsahuje celkem šest různých her, které byly vymyšleny jako pomůcka, která je v první řadě určená k rozvoji předškolních a mladších školních dětí a zároveň umožňuje realizaci vlastních herních aktivit.

Krabice obsahuje celkem šedesát čtyři karet, které obsahují obrázky Barvínků s různými tvary v různých barvách, počtech a velikostech, jejichž cílem je především trénink a rozvoj paměti dětských hráčů.

Hra je určena pro 2 až 10 hráčů od 3 let s herní dobou okolo 10 minut.

Privátní: 2024-03-17-01.jpg

Privátní: 2024-03-17-02.jpg

Zvíře nebo věc? je karetní postřehová hra určena primárně pro předškolní děti. Karty mají z lícové strany vždy obrázek a z rubové ikonu symbolizující jednu ze šesti skupin obrázků: Domácí zvířata, Květiny, Hračky, Dinosauři, Vozidla a Oblečení.

Na začátku partie se zamíchají karty a balíček je umístěn doprostřed stolu rubem s ikonou nahoru. Čtyři vrchní karty se otočí lícem nahoru a položí do kříže okolo dobíracího balíčku, čímž se vytvoří čtyři odkládací místa. První hráč v roli sudího následně sejme horní kartu z dobíracího balíčku, čímž odkryje novou ikonu. Pokud některý z obrázků na odkrytých kartách odpovídá té správné skupině (ikoně na vrchu balíčku), všichni hráči kromě sudího se snaží co nejrychleji jednou rukou zakrýt právě tento obrázek. Kdo najde správný obrázek jako první, získává celý balíček karet, na kterém se tento obrázek nachází. Následně se sudí podívá na líc karty, kterou drží v ruce, a pak ji položí na některé volné místo vedle dobíracího balíčku. Není-li žádné takové místo volné, položí ji na libovolný odkládací balíček obrázkem nahoru a hra pokračuje. Role sudího se postupně střídá a partie končí v okamžiku, kdy dojde dobírací balíček. Vítězí hráč, který získá nejvíce karet s obrázky.

Hra je určena pro 3 až 8 hráčů od 3 let s herní dobou okolo 10 minut.

Privátní: 2024-03-17-05.jpg

Privátní: 2024-03-17-04.jpgTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zombicide - druhá edice (CZ)
Zombicide - druhá edice (CZ)
Akt. cena: 1990 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas