DESKOFOBIE S06E03: Hry prachem zaváté

Autor: Zhan_Shi | 9.2.2019 | 13

Jeník, David a Petr opět spolu v družném rozhovoru o deskových hrách. Tentokrát jsme se bavili o nových i starých hrách, o kultu nového a zda jsou současné hry lepší, než hry před 5-10-20 lety.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Agricola
Třeba pro mě má Agricola mnohem větší vnitřní zážitek, než většina AT. Cítím ten pot, dřinu, hlad a zimu... Pokud se budu držet u vašeho tématu ve smyslu nová hra rovná se něco staronového, tak třeba ten samý skvělý zážitek mi dá Le Havre, kde cítím slanou vodu smrad z ryb a kouř továren a vidím se, jak v gumákách běhám od fabriky k fabrice a sháním stavební plány do mého impéria. A přitom jde jen o derivát Agri. Takže si nemyslím, že euro je osekané o herní prožitek, co se tématu týče.

A viděl bych tu přímou úměru. Méně vydaných her = méně kvalitních pecek. Více vydaných her = více kvalitních pecek. A zrovna tak víc ošulených věcí... :) Podle mě to tkví jen v rozšiřování trhu. A jinak souhlasim, že existují staré klasiky a perly, ale spousta nových her je postavená na starších mechanikách a posouvají to někam dál. Potom je pro mě důležité to téma. BG bych si třeba já osobně nekoupil, protože nemám vztah k seriálu a holduji spíš fantasy. A nekoupil bych si ani Zimu mrtvých, protože zombie mě nelákají. Myslím, že téma je ohromným aspektem, který možná zůstal trošku opomenut. :) Díky za díl, kluci.
_________
Nechť Pán zatlačí a Paní zatáhne.

10.2.2019 11:25:04

Tema-zažitek vs Euro
Podla man vela pri Eure zaleží ako tu hru pojme daný hrač, ako si tu tému ktorá z hry vyskakuje dotvorit a predstaviť, či sa hrači počas hrania bavia v rámci témi, s nažia si tu atmosféru dotvoriť, niekedy stačí málo a stači si pustiť dobry soundtrack kludne aj k Great western trail, ci Azul, a hned to má dobrú atmosféru a iný nádych. Vela urobí ako si to hráči spestria a pojmú. Napr. : https://melodice.org/

12.2.2019 13:41:34

Vybíráme z Bazaru

Eclipse + Eclipse: Rise of the Ancients + insert
Eclipse + Eclipse: Rise of the Ancients + insert
Akt. cena: 777 Kč
Končí za: 9 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas