CROWDFUNDING: Kampaň na podporu vydání prvního dílu české hry Scharz

Autor: Ondřej Podavka | 18.3.2023 | 1

Do čtvrtku 30. března probíhá na Kickstarteru kampaň na podporu prvního ze tří připravovaných dílů ekonomicko-válečné hry Scharz Jakuba Kunčíka. Jedná se o area control, odehrávající se na mapě zobrazující buď Itálii roku 290 př. n. l., nebo Británii roku 410 n. l. Hráči v něm představují jeden z národů, s nímž během hry expandují a za nějž bojují s dalšími národy, vedle toho však také rovněž spravují svou říši a rozvíjejí její ekonomiku.

 

 

Hra nabízí čtyři herní režimy s různou komplexitou, fast, basic, original a extended. Hra trvá až pět herních roků, z nichž každý se v závislosti na zvoleném módu skládá ze čtyř, šesti či osmi kol, označovaných jako jarní, letní, podzimní nebo zimní. Každé kolo má tři hlavní fáze ‒ fázi pohybu jednotek, fázi boje (s kostkovými souboji) a ekonomickou fázi ‒ z nichž každá má tři podfáze, v rámci nichž hráči hrají simultánně, v reálném čase. Třem hlavním fázím předchází nebo po nich následuje ještě speciální fáze ‒ ty bývají typicky spjaté s ročním obdobím a každá se během herního roku odehraje pouze jednou. Vedle toho jsou důležitými herními prvky také diplomacie a obchod.

Ve hře jsou čtyři možnosti, jak dosáhnout vítězství:

  • sovereignity ‒ uzavření příměří se všemi soupeři nebo jejich uvedení ve vazalství;
  • dominance ‒ dosažení deseti vítězných bodů (udělují se převážně za vojenské úspěchy);
  • might ‒ splnění dvou ekonomických cílů;
  • importance ‒ vítězství na body udělované pro závěrečné skórování po pěti odehraných letech.

Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od 10 let, herní doba se pohybuje od jedné do tří hodin. Po dvou dalších mapách zobrazujících část území Evropy či Blízkého východu v různých obdobích starověku či středověku přinesou další dva díly, kompletní hru bude možné hrát až ve 12 hráčích.

V rámci kampaně hra stojí 79 eur, poštovné do EU by mělo vycházet na 10 až 15 eur.

Stránky kampaně na Kickstarteru

Kampaň končí 30. 3. v 23:59 hodin našeho času (SELČ)

Scharz -- Kicktraq Mini

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Příšerky ze skříně
Příšerky ze skříně
Akt. cena: 210 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas