Charitativní dražba Zeměplochy a dalších her pro jižní Moravu

Autor: aneken | 29.6.2021 | 26

Pod nickem Nerdi_dětem pořádá Planeta her / REXhry dražbu několika nesehnatelných her, včetně Zeměplochy. Její výtěžek jde celý přes Diakonii Českobratrské církve evangelické na pomoc postiženým tornádem na jižní Moravě. Podobným způsobem jsem vybírali i v minulosti na jiné charitativní projekty. Pokud chcete pomoci a zároveň vydražit hezkou hru, tak pětici dražených her naleznete zde:

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Z těchto aukcí si ZH samozřejmě nebude brát žádnou provizi.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

29.6.2021 11:29:39

Wolfsen

To zni jak predvolebni plky

 

Za me dobra vec, ale spatne udelana.

Jen 5 her, tudiz jen pet vyhercu. Zadna kolektivni sbirka.

Rad bych prispel, ale 20k++ na zemeplochu nedam

29.6.2021 14:25:27

@morpheus : Nikdo, ale netvrdil, že by to měla být hromadná sbírka. Pokud chceš přispět, ale nechceš dávat tolik peněz, tak co ti brání poslat peníze rovnou na jejich účet? Nebo třeba přímo na účty těch postižených míst?

29.6.2021 14:51:49

@morpheus Od Wolfsena to opravdu nezní jako předvolební plky. Ovšem od tebe to zní přesně jako “no rád bych něco dal, ale vlastně si najdu nějaký důvod, proč ne”. Kolektivních sbírek je plno, každému stačí najít si tu svou.

29.6.2021 15:29:30

@morpheus - Co kdyby ses trochu uklidnil?

Tuto dobročinou aukci pořádají Rex hry a využili náš bazar. Wolfsen jen informoval o tom, že z této, stejně jako z jiných dobročiných aukcí si ZH neberou žádnou provizi.

Pokud se ti nelíbí formát, můžeš si stěžovat u Rexů, idkyž tedy moc nerozumím potřebě kritizovat jiné za dobročinost.

29.6.2021 15:49:29

Morpheus

Ahoj, jak píše Miner, Wolfsen za to zodpovědnost nemá, naopak jsme týmu Zatrolenek vděční, že nám dal možnost to zpromovat (stejně jako minule s Nerdi_dětem). Pokud se ti formát nelíbí, tak je mi to líto, cílem bylo poslat do světa pár nesehnatelných našich věcí a vybrat zkrz to nějaké peníze na charitu. Za nás to funguje (a i minule fungovalo) moc pěkně, jsme rádi, že jsme tímhle způsobem schopní podpořit dobrou věc…

CEO REXhry a PlanetaHer.cz

29.6.2021 16:24:36

Miner

Ja sem vklidu, ale zda se me ze jakokykoliv jiny nazor nez ten pravy je agresivni.

Ale mas pravdu dam se do klidu a kaslu na ZH.

 

Pro ostatni

Ano muzu prispet i jinak nez pres zh 

Treba jako v Praze 2002 po povodni kde sme byli se svorem hasicu pomoct uklizet a prazaci co postizeni nebyli jen chlemstali pivo a cumeli jak deb… z jinych koutu republiky pracujou.

 

29.6.2021 17:59:48

Ja jsem hrdy na kluky, ze dali do aukce vlastni hry a i na to, ze uz je na nich takova suma. Temto lidem patri dik. Jakkoli to napadat je uplne mimo misu…..

 

29.6.2021 18:29:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Fifipirko

No tvl kdo to napada???

Chtel sem jen poukazat na to ze je vic lidi a malo aukci.

29.6.2021 19:34:16

@aneken Díky moc, že jste takovou věc udělali a i tomu, že je vám to vlastně i vlastní (jestli se nepletu je to již třetí taková akce). A jsem rád, že můžeme alespoň nějak pomoci.

A díky i všem přihazujícím nebo spíš lépe přispěvatelům, protože některé částky už jsou opravdu výrazně víc o příspěvku než koupi té které hry.

29.6.2021 21:14:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Neskutečné, že se najde někdo, kdo i tuto dobrou věc kritizuje. To je mimo mé chápání a to hry od Rexíků nemám rád a nijak se tím netajím. Za tuto akci ale klobouk dolů. Jen doufám, že ty částky lidé opravdu dají, protože přihazují nejvíce lidé registrovaní 0-1 den na zatrolených hrách, aby z toho nebyla nějaká fraška a posouvání na dalšího a dalšího přihazujícího.

29.6.2021 22:10:37

Super nápad a i když je mimo můj finanční rozsah, sleduju jak dopadne aukce :) Super nápad a tleskáme jak Rexíkům, též ZH a do budoucna hlavně vítězným přispěvovatelům ;)

A Morfeus - sorry jako, ale ty jsi dobře mimo. Přispěj a pomož jinde a jinak, když ti tato forma nevyhovuje. Každý koná podle svého přesvědčení a možností..a ani ty ani nikdo jiný si nemůže dovolit soudit někoho za jeho nezištný způsob a formu pomoci. Obzvláště za super gesto od RH tady.

Spíš to vypadá, že je tu někdo naprdlej, že nemá 20+ na Zeměplochu a tak kope kolem sebe, protože to vylitlo tak nahoru. Jo, darda to je, Zeměplochu chci roky taky a nemám na to. Ale mít na zadku pade, tak to tam střelím z fleku a hned. Nemám a tak budu jen sledovat, kolik se vybere a budu držet palce, ať to za ní to pádě je +-) Tady nejde o tu hru, ale o to, co vydražení této a dalších her na pomoc vyjadřuje a znamená. Takže si Morfee nasaď brýle, zvedni telefon a vyfič…

Týna Hranaté

29.6.2021 23:03:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Ginnidlo

Ne opravdu ji nechci.

Ani kdyby byla za tech 5000 co se tak pohybuje v bazaru.

29.6.2021 23:52:46

Musím říct že jako bacilovi ani mě se nelíbí že na ony aukce přihazují záhadné nové profily. Není zrovna “košér” že by to někdo schválně podkopával. Chtělo by to prověřit. 

---------------------------------------------------------------
Občasně překládám. 
Zatím jsem přeložil: Mini Dungeon Adventures, Farmers Finances, Mini Rogue, A4 quest

30.6.2021 14:40:05

Odkaz na aukce sdíleli Rexové na FB, takže není překvapivé, že se kvůli tomu registrují lidé na ZH. Ostatně každý kdo má na ZH účet byl někdy “nový profil”.

Jinak vše prochází standardní kontrolou, ta samozřejmě není neprůstřelná, ale z naší strany děláme co umíme.

30.6.2021 15:50:54

@morpheus 

Asi by sis měl rozšířit obzory o tom, co je to dobročinná aukce a jaký je rozdíl mezi dobročinnou aukcí a dobročinnou sbírkou - obecně nemyslím jen tady na Zatrolenkách.

Dobročinná aukce znamená, že někdo dá do aukce nějaký sběratelský, fandovský nebo něčím jedinečný předmět (třeba Jágr svůj hokejový dres) a cílem je vybrat co nejvyšší částku na dobročinné účely. Většinou dražená věc nemá takovou hodnotu, jaká byla vydražena, ale jde tady o co největší příspěvek relativně bohatého člověka na dobrou věc.

Dobročinná sbírka znamená, že co nejvíce lidí přispěje na dobrou věc menšími částkami (v rámci svých možností) a v konečném výsledku je dosaženo významné částky.

Morpheusi měl by ses dovzdělat. Kluci zvolili první možnost a ty jsi kritizoval, že to není druhá možnost. Těžko mohli dát do aukce 500 Zeměploch abys byl uspokojen. A kritizoval jsi to dost nepříjemným způsobem. Nikdo ti nebránil, abys ty sám zorganizoval na Zatrolenkách druhou možnost tedy dobročinnou sbírku.

 

PS: Taky bys kritizoval Jágra, že je trubka, že nedal do aukce 200 svých dresů ;D ???

 

30.6.2021 16:30:39 | Upraveno autorem (porovnej)

@morpheus 

ty si teda dobrej mimoň… někdo tu udělá dobročinnou akci a jediný co se tady dočte že si byl pomáhat s hasičema a že se ti nelíbí Zeměplocha… a k tomu hromada výmluv…vyšší vrchol hulvátství jsem si nemohl přát… :-(

Jo a jen tak “mimopochodem” jsem pražák - ale kde a jak jsem kdy pomáhal nebo nepomáhal je věc mýho svědomí…

Rexíci fandím a jdu mrknout na aukce. Díky za zajímavý počin.

4.7.2021 00:34:16 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Riverside
Riverside
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas