Cena Spiel des Jahres 2018

Autor: 1a2a3a4 | 24.7.2018 | 1

Ceny Spiel des Jahres uděluje porota deskoherních recenzentů každoročně od roku 1979 (Spiel des Jahres), resp. 2011 (Kennerspiel). Jedná se o jedno z nejprestižnějších ocenění v deskoherním průmyslu. Přece jen jej ale udělují Němci, takže jej dostávají hry spíše rodinnějšího a „eurovkářského“ zaměření.

Vítězem letošního ročníku německého ocenění Spiel des Jahres 2018 byla vyhlášena hra Azul, kterou do češtiny lokalizovalo vydavatelství MindOK. Jde o rodinou abstraktní hru ve které se budete snažit vytvořit kachličkovou mozaiku za co nejvíce bodů. 

 

Vítězem vedlejší ceny - Kennerspiel des Jahres, tedy Hra roku pro experty - byla vyhlášena hra Die Quacksalber von Quedlinburg, která dosud nebyla lokalizována ani do angličtiny, natož češtiny. V této hře hráči představují alchymisty, kteří připravují lektvar. Zarazíte se při jeho vaření včas nebo lektvar zkazíte?

Třetí z trojice oceňovaných her - Kinderspiel des Jahres - byla vyhlášena jako obvykle už v červnu. Toto ocenění získala hra Funkelschatz.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

...
AZUL NA HRAD!

25.7.2018 09:12:48

Vybíráme z Bazaru

Válka v říši divů (EN)
Válka v říši divů (EN)
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas