BOARDBROS: Rozšíření Mini Express: Vlakem kolem světa je v prodeji!

Autor: Tomoko | 30.10.2023 | 4

V pondělí 23. 10. 2023 vydavatelství BoardBros oznámilo naskladnění svého vůbec prvního vydaného rozšíření, a to konkrétně expanze pro vláčkovou hru Mini Express s názvem Mini Express: Vlakem kolem světa, na kterém se autorsky podílel autor základní hry Mark Gerrits a dále Tony Boydell, Jay Bernardo, Hisashi Hayashi a Christian V. Tunn.

Rozšíření Mini Express: Vlakem kolem světa přináší větší variabilitu a znovuhratelnost pro základní hru, neboť tato krabice obsahuje dvě oboustranné hrací desky, na kterých hráči naleznou hned čtyři nové mapy: Velkou Británii, Taiwan, Japonsko a Španělsko.

  • Na mapě Velké Británie hráči budují kromě železnice také londýnskou podzemku a využívají trajekty.
  • Na Taiwanu na ně čeká stavění tunelů skrz horské oblasti a spolupráce s vládou, která slibuje tučné odměny, ale zároveň přináší také velké riziko.
  • Na mapě Japonska se snaží propojit všechny japonské ostrovy, k čemuž využívají mosty, tunely a trajekty.
  • A konečně, ve Španělsku na ně čeká období přerodu z parních regionálních vlaků k vysokorychlostní železnici, která křižuje celou zemi.

Privátní: 2023-10-25-02.jpg

Kromě těchto nových map rozšíření obsahuje také nové volitelné přídavné moduly (podobné jako Zlatý hřeb na mapě USA a Přístavy na mapě Evropy). Jedná se například o skrytý extra pozitivní nebo negativní vliv v jednotlivých společnostech na začátku hry, přídavnou desku pro extra dlouhé tratě, dynamické pořadí hráčů či třeba desku zdanění.

Základní hra i s těmito rozšířeními je určena pro 1 až 5 hráčů od 15 let s herní dobou okolo 40 až 60 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Call of Kilforth: A Fantasy Quest Game + figurky
Call of Kilforth: A Fantasy Quest Game + figurky
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas