BOARDBROS: Oznámena lokalizace hry Pirates of Maracaibo

Autor: Tomoko | 21.3.2024 | 5

Vydavatelství BoardBros v úterý 19. 3. 2024 oznámilo další hru, kterou pod svými křídly vydá. Tentokrát se jedná o středně náročnou eurohru Pirates of Maracaibo, na jejímž vzniku se podílela hned trojice autorů Ralph Bienert, Ryan Hendrickson a Alexander Pfister. Česká verze ponese název Piráti z Maracaiba, ale datum vydání zatím oznámeno nebylo.

Piráti z Maracaiba vychází z o něco náročnější hry Maracaibo od Alexandera Pfistera a zve hráče do Karibiku v 17. století. Hráči se v ní stanou obávanými piráty, kteří se plaví po moři, prozkoumávají pobřeží, hledají a shromažďují poklady, najímají posádku, vylepšují svou loď a v neposlední řadě také bojují.

Hra se hraje na tři kola, ve kterých se každé skládá ze dvou fází. V první fázi mohou hráči provést pohyb svou lodí o jedno až tři pole na herním plánu, který reprezentují rozmístěné karty lokací. Následně hráči provádějí akce podle typu lokace, na které jejich loď zakončila svůj pohyb. V závislosti na lokaci tak mohou například získat dublony nebo různá vylepšení, plnit úkoly, zvyšovat hodnotu pokladu nebo jej zakopávat, stavět rezidence a další typy budov, vylepšovat lodě, provádět nájezdy či průzkumné akce. Na konci každého kola hráči získávají příjem v dublonech a vítězných bodech.

Po třech kolech hra končí a nastává závěrečná bodovací fáze, která určí vítěze na základě dosažených úspěchů v průzkumu, nasbíraných vylepšení, získaných rezidencí, pokladů, dublonů a dokončených úkolů. Hráč s největším počtem bodů se stává vítězem.

Hra přináší několik modulů a variant a je určena pro 1 až 4 hráče od 12 let s herní dobou okolo 25 minut na hráče.

Privátní: 2024-03-20-01.jpg

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Tak tohle je pecka! Velký Maracaibo jsem nehrál, ale tohle mě teda dost láká. :)

_____________________________________________
· od ledna 2024 admin sekce Novinky
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

21.3.2024 14:20:45

Vybíráme z Bazaru

LAST BASTION + promo WU FENG
LAST BASTION + promo WU FENG
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas