BLACKFIRE: Zoo Tycoon: The Board Game (české vydání) v prodeji!

Autor: Tomoko | 4.10.2023 | 3

Vydavatelství Blackfire dne 3. 10. 2023 naskladnilo a rovnou také spustilo prodej své další novinky v českém vydání s původním anglickým názvem Zoo Tycoon: The Board Game dvojice autorů Marc Dür a Samuel Luterbacher. Hra prošla úspěšnou crowdfundingovou kampaní, kterou podpořilo přes pět tisíc backerů částkou přes pět set tisíc švýcarských franků.

Privátní: 2023-10-03-01.jpg

Zoo Tycoon: The Board Game (české vydání) je komplexní desková hra na motivy populární videoherní strategie o budování zoo, ve které hráči začínají jako noví správci městských parků, kdy každý z nich má na výběr z 35 živočišných druhů, které bude moci vypustit do výběhů a následně se o ně bude muset také starat. Každé zvíře vyžaduje jedinečnou péči, aby byly splněny jeho individuální potřeby či byla zajištěna jejich reprodukce. Zároveň se hráči snaží udržet co největší spokojenost návštěvníků, kterým musí postavit patřičné zázemí v podobě občerstvení či stánku se suvenýry, aby hosty nasytili a zároveň generovali příjmy, které pomohou udržet jejich zoo v růstu a prosperitě. Starat se pak musí také o edukační hodnotu své zoo, ochranu přírody a návrat zvířat zpět do jejich přirozeného prostředí prostřednictvím rozvíjení partnerství s národními parky, přičemž hlavním úkolem hráčů v průběhu hry je, najít správnou rovnováhu mezi popularitou a ochranou přírody.

Hra se hraje na 7 kol (let). Každé kolo je rozděleno na čtyři roční období (s výjimkou 1. kola, které začíná v létě). Na jaře, kdy začíná rok, se narodí mláďata. V létě se přijímají nová zvířata. Na podzim probíhá výstavba nových výběhů a v zimě se zhodnocuje a končí rok.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 13 let s herní dobou okolo 120 až 180 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Dneska přišlo domů a je to fakt obří… počtem komponentů (ve stovkách), samotnými pravidly v XL verzi a dle všeho i herní dobou. Docela drsný.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

5.10.2023 13:56:12

Vybíráme z Bazaru

Siegestorm CZ karty v obaloch
Siegestorm CZ karty v obaloch
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas