BLACKFIRE: Zaklínač: Starý svět i s trojicí rozšíření je skladem!

Autor: Tomoko | 3.10.2023 | 1

Dne 29. 9. 2023 vydavatelství Blackfire spustilo prodej hry Zaklínač: Starý svět od Łukasze Woźniaka. Společně se základní hrou je na trh uvedena také trojice rozšíření: Zaklínač: Starý svět – Mágové, Zaklínač: Starý svět – Legendární lov a Zaklínač: Starý svět – Skellige.

Hra prošla úspěšnou crowdfundingovou kampaní, která vynesla necelých sedm milionů dolarů od více než čtyřiceti pěti tisíc podporovatelů.

Zaklínač: Starý svět je kompetitivní dobrodružná desková hra ze světa knih Zaklínač od polského autora Andrzeje Sapkowského, díky níž se hráči v rolích lovců stvůr a nestvůr přenesou do temného světa mnoho let před dobou nejznámějšího zaklínače – Geralta z Rivie.

Ve hře mohou hráči hrát za postavu jedné z pěti soupeřících zaklínačských škol, přičemž v průběhu hry prozkoumávají jednotlivé lokace rozsáhlého kontinentu, prožívají různá dobrodružství, plní mise a čelí různým událostem, získávají akční karty, bojují s rozličnými nestvůrami a za jejich poražení získávají trofeje, které jim zajistí výhru.

Privátní: 2023-09-30-01.jpg

Hra umožňuje hráčům sestavit si své vlastní balíčky karet a vybrat si ze široké škály schopností: útoky, úskoky a techniky svého zaklínače. Na konci každého tahu si hráč musí koupit novou kartu z nabídky, přičemž ji platí ostatními kartami z ruky, takže čím dražší kartu si hráč pořídí, tím méně karet mu zbyde do dalšího tahu, což ovlivňuje jednak jeho možnosti cestování po mapě, jednak souboje, do kterých se vrhá jen s tím, co mu zrovna zbylo na ruce, což hráče nutí k přemýšlení nad tím, jakými dalšími kartami obohatit svůj balíček.

V průběhu hry pak hráči hledají účinné kombinace karet a využívají schopnosti jedinečné pro svou zaklínačskou školu. Mise, vzájemné souboje či kostkový poker poskytují každému hráči příležitost vydělat peníze, sbírat nové předměty a zdokonalovat své dovednosti.

První hráč, který získá 4 až 6 trofejí (o množství se rozhoduje na začátku hry), okamžitě vyhrává hru. Trofeje lze získat zabíjením příšer, zahajováním a vyhráváním neukázněných hospodských rvaček s jiným zaklínačem, maximalizací atributů své postavy a plněním konkrétních misí během hry.

Desková hra Zaklínač: Starý svět je k dostání ve dvou variantách. Standardní edice obsahuje plastové figurky zaklínačů a nestvůry jsou reprezentovány kartonovými žetony. Deluxe edice pak obsahuje navíc dvacet osm plastových figurek nestvůr namísto kartonových žetonů. Ke hře je možné si také dokoupit sady herních kostek v barvách hráčů či kovové mince.

Privátní: 2023-09-30-02.jpg

Privátní: 2023-09-30-03.jpg

K základní hře jo možné pořídit hned trojici rozšíření Zaklínač: Starý svět – Mágové, Zaklínač: Starý svět – Legendární lov a Zaklínač: Starý svět – Skellige.

Privátní: 2023-09-30-04.jpg

Rozšíření Zaklínač: Starý svět – Mágové přináší do hry pětici nových postav Mágů, za které je možné hrát, přičemž každá postava má své jedinečné schopnosti a specializované karty. Úkolem mágů je lovit nestvůry, ne kvůli trofejím, ale aby získali magické přísady nutné k přípravě mocných lektvarů. Rozšíření také přináší novou mechaniku využívající Energii, nové akční karty a karty trofejí.

Privátní: 2023-09-30-05.jpg

Zaklínač: Starý svět – Legendární lov je rozšíření, které do hry přináší sedm nových mocných nestvůr a nové bojové karty. Hráč, který porazí takovouto nestvůru se stane vítězem celé hry.

Privátní: 2023-09-30-06.jpg

Rozšíření Zaklínač: Starý svět – Skellige obohacuje základní hru o tři nové lokace souostroví Skellige, kdy každá z lokací přináší do hry nové akce. Během plaveb na toto souostroví hráči zažívají nová dobrodružství, která přináší celkem osmdesát nových karet průzkumu a událostí, objevují poklady rybolidí, snaží se pro sebe získat další výhody, ale zároveň musí čelit bouřím a mocné nestvůře Dagona, která obývá místní vody.

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 14 let s herní dobou okolo 90 až 150 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Le Havre
Le Havre
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 8 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas