BLACKFIRE: Zaklínač končí

Autor: 1a2a3a4 | 30.5.2018 | 1

Fantasy Flight Games, v jejichž licenci Blackfire vydával v češtině Zaklínače, informovaly že jim vyprší licence. Takže již nebude žádný dotisk této hry.

Zdroj: FB Blackfire 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

je to malinko škoda ...
I když má hra spoustu neduhů .... fakt hodně moc, tak ji vždycky rád vytáhnu na stůl a zahraji :-)
noc nic ... bude třeba obalit karty :-)

__________________________________________________________________________
The Renegade

30.5.2018 22:07:55

Není to škoda
Ne, opravdu to není škoda. Ta hra nemá neduhy, ale je celá špatně. Možná vznikla s dobrým úmyslem, ale výsledek je děs a hrůza.

30.5.2018 22:11:31

Coewolf
Tak to zas ne, že :-) Věru hrál jsem o dost horší hry.

31.5.2018 02:33:00

...
Horší hry asi jsou. O tom není pochyb. Určitě bych vymyslel pár činností, které bych dělal méně rád, než si zahrál Zaklínače...

Fakt je ale ten, že ta hra je prostě špatná. Což neznamená, že nemůže někoho bavit. ;)
...................................................................
Redaktor Deskofobie a blogu Kubrt vs Deskovky

31.5.2018 07:38:59

Špatná?
A jéje, tady je zase hatu. Ta hra rozhodně není nějaká špatná, jen je k ní potřeba přistoupit trošku jinak. Kdo chce vyhrát za každou cenu, tomu se moc líbit nemusí - náhoda tam prostě je a některé mechanismy by snesli korekce /Yarpen, výběr questů/. Kdo chce hrát hru vyloženě bez náhody, má k dispozici šachy. Kdo odloží soutěžní náladu, svět zaklínače mu není cizí, může se hrou velmi slušně zabavit. Škoda, že se neobjevil dotisk s nějakou další postavou a úkoly..

31.5.2018 08:00:17

Promarněná příležitost
Musíme si přiznat, že ta hra není skvělá a možná ani dobrá. Geralt má velkou výhodu na začátku díky kostkám navíc, Triss zase dokáže velice rychle ze sebe udělat nepřemožitelnou čarodějku, vše se točí kolem získávání koleček a nikde ani kapka příběhu... ALE, ta hra měla velmi dobrý potenciál. O to víc zamrzí že FFG neudělalo nějaké rozšíření, kterým by tuhle hru zachránila, jako se to stalo u mnoha dalších. Uplně si to říkalo o další postavy a s trochou snahy (přidání kampaně, kde všichni dělají pro hlavní úkol něco, kooperativní questy, questy na příšery místo na žetony...) šlo opravit většinu neduhů a z té hry mohla být pecka.
Na druhou stranu se otevírá prostor pro někoho dalšího vstoupit do těchto řek a přinést nám nějakou pecku, kterou jsme od FFG Zaklínače očekávali. Jen doufejme, že to nebude skirmish od CMON :D

31.5.2018 08:16:21

Žádná škoda
Ruku na srdce ta hra za moc nestála a Dřevíčkovi se moc nepovedla. Jako Polák mohl z jejich národního hrdiny vytřískat daleko víc,.

31.5.2018 08:31:53

To Fleder
Neblázni tu s hatem. Ta hra prostě reálně není žádné terno a v náhodě to myslím nebude.

31.5.2018 09:56:10

Mno...
Opravdu jsme se snažili, Zaklínače známe (všichni jsme četli všechny knihy), to téma je našemu srdci opravdu blízké, hry hrajeme na atmosféru a tady se jí prostě nepodařilo docílit ani omylem. Druhá věc je šílená délka hry, která nedokáže udržet zábavu po tak dlouhý čas (přičemž snaha udělat ji atmosférickou ji ještě prodlouží!). A ve finále by to asi byla dobrá hra pro někoho, kdo do světa deskovek teprve vstupuje. Tím pádem by ale měla být na hodinu až hodinu a půl max. Jako za mě opravdu všechno špatně.

Ale zase je načase koupit pár kopií za pár šušňů a za pár let let je s brutálním ziskem prodat, protože to bude nesehnatelná rarita a blázni do Zaklínače ji koupí prostě jen proto, že je to "Zaklínač." :D

31.5.2018 09:58:39

To špatnák
Presne ako pišeš zaklinač moze byt, a aj bol podla mna, pre vela ludi branou do deskoviek. U mna detto. Ked nepoznaš nič lepšie ver, ze je to potom super mega hra :D. A da sa pri nej naozaj zabavit. Samozrejme dnes uz ako skusenejsi hrac hram ine hry a takéhoto zaklica s takymi mechanikami, by som si uz za tie peniaze nekupil. Ale ked mame ostatných hier uz po krk, vzdy sa raz za 2-3 mesiace radi knemu vratime a to nielen z nostalgie. Jedine s cim nesuhlasim je dlzka hrania, da sa v pohodke dá dohrat do hodky, max hodka a pol ale to je uz je u nas fakt vela. Nik nekaze plnit vsetky pomocne a vedlajsie ukoly. 3 hlavne "hole" ukoly sa daju splnit do 40min.

31.5.2018 11:08:51

dlzka hrania
A aj to je dovod preco sa k nemu radi vraciame, je to rychle, clovek nemusi rozmyslat, posuva figúrkami, zbiera stopy, hadze kockami, a aj ked nepadaju spravne hodnoty vôbec ho to nemrzí, a pritom relaxuje :), aspon tak to mame my. Niet nad to potom si dat poriadne euro, kde sa ti zavari mozok z prepocitavania, pravdepodobnosti, a kombinatoriky.

31.5.2018 11:13:45

Mě bavila
Mě hra bavila, jednoduchá, házení kostkou, nezavaří mozek, pěkné téma, graficky a barevně hezky zpracovaná. Narozdíl od "velkých" mnohdy přeceňovaných novinek.

31.5.2018 12:17:43

Mě hra bavila a i stále baví.
Je to taková oddechovka oproti jiným složitějším hrám (ikdyž pro některé začínající hráče co deskovky nehrajou byl problem pochopit i tohle :D) . Ale ze světa Zaklínače šlo udělat určitě mnohem, mnohem více a je strašná škoda, že nevyšlo žádné rozšíření. Prostor tam na to určitě byl.

31.5.2018 14:37:30

Fajn hra
Za mě fajn hra, která dokázala několikrát zabavit na celé odpoledne. Od pocitacich her od rosenberga, které máme rádi, to je pěkná oddechovka.

31.5.2018 16:33:19

Pro 2
Já ho mám hrozně rád ve dvou, pěkně to odsýpá. Ve čtyřech je to naopak hra “na čekanou” zvrhávající se v nudu. Ale děláme tu taky byznys, že jo... a Zaklínač prostě patří k bestsellerům a na jeho čísla se 90% fajnšmekry uctívaných titulů dívá z pořádné dálky. A věřím, že na rozdíl od podobně prodejně úspěšné Hry o trůny deskové hry, si ho hodně majitelů aspoň občas zahrálo.

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

31.5.2018 19:18:21

Spokojenost
Za mě spokojenost. Zatím jsem ji nehrál s nikým, kdo by si nějak stěžoval. Ale asi dokážu dostatečně navodit atmosféru... :-D

31.5.2018 19:21:45

Vybíráme z Bazaru

Lancaster + rozšíření The New Laws
Lancaster + rozšíření The New Laws
Akt. cena: 550 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas