BLACKFIRE: Trekking Through History a After Us vyjdou v češtině

Autor: Tomoko | 16.8.2023 | 2

Dne 14. 8. 2023 vydavatelství Blackfire oznámilo, že pracuje na lokalizaci dalších dvou her. Tentokrát se jedná o Trekking Through History autora Charlieho Binka a After Us autora Floriana Sirieixe.

Na oznámení českých názvů se zatím čeká, nicméně druhá jmenovaná hra přinese jednu zajímavost. Na krabici hry se vždy objeví unikátní památka, která je typická pro danou zemi, ve které hra vychází. Jakou pamětihodnost ponese česká krabice, zatím odtajněno nebylo, ale například ve Velké Británii je to Big Ben, v Itálii Koloseum, v Polsku Palác kultury a vědy, v Německu Braniborská brána či ve Španělsku katedrála v Santiago de Compostela. Co by tedy mělo být na české krabici, je zatím překvapení.

Privátní: 2023-08-16-02.jpeg

Trekking Through History je hra, kterou v letošním roce americká Mensa zařadila do výběru pěti her, které protrénují logické myšlení a jsou dle jejího mínění velmi kvalitní. V této hře hráči cestují v čase různými událostmi v rámci celé historie lidstva, které jsou reprezentovány kartami a tyto karty se snaží ukládat do časových os. Každá karta události zobrazuje na jedné své straně reálnou historickou osobu nebo událost a na druhé straně vypráví její příběh. Hra se odehrává ve třech kolech, z nichž každé představuje jeden den cesty historií. V každém kole si hráči vybírají karty historických událostí ze společné nabídky a snaží se je řadit, pokud možno chronologicky pod sebe do sloupců podle letopočtů na kartách tak, jak se udály, což jim přináší vítězné body.

Karty mají na sobě kromě letopočtů také různé symboly v různých barvách, které umožňují hráčům posun na svých deskách barevných stupnic, což jim přináší nejen další vítězné body, ale také zisk krystalů času a s tím i spojené další výhody, jak v průběhu hry s omezeným časem pracovat. Každá karta události totiž na sobě nese také údaj, kolik času na zisk dané karty hráč spotřebuje, což se zaznamenává na stupnici hodin, která zároveň určuje délku jednotlivých kol. Na tahu je vždy ten z hráčů, který je aktuálně nejvíce vzadu na stupnici hodin, což znamená, že daný hráč může hrát i několik tahů po sobě a tím si může vybrat z nabídky karty událostí, které se mu nejvíce hodí do jeho časové osy. Podobný princip se objevil například ve hrách Nova Luna nebo Patchwork. Hráč, který toto vše nejlépe vybalancuje a získá nejvíce vítězných bodů, se stává vítězem celé hry.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 10 let s udávanou herní dobou 30 až 60 minut.

 

Privátní: 2023-08-16-03.jpg

 

After Us je hra odehrávající se v roce 2083 po vymření lidstva, kdy se vlády na planetě ujímají lidoopi. Hlavními mechanismy hry jsou deckbuilding a engine-building, kdy každý hráč vede svůj kmen opic a za pomocí práce se svými kartami se snaží vybudovat ten nejsilnější a nejinteligentnější kmen. Na začátku tvoří hráčův kmen pouze karty tamarínů, přičemž v každém tahu se snaží každý hráč kombinovat co nejefektivněji své karty tak, aby sbíral další zdroje a vítězné body, čímž do svého kmene postupně vábí nové členy: mocné gorily, vynalézavé orangutany, všestranné šimpanze a moudré mandrily, což hráčům přináší další možnosti zisku zdrojů i vítězných bodů. První hráč, který nastřádá 80 bodů, zvítězí v závodě o kolektivní inteligenci a vyhraje celou hru.

Hra je určena pro 1 až 6 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 60 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Barcelona
Barcelona
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas