BLACKFIRE: Svět po nás je skladem!

Autor: Tomoko | 2.3.2024 | 3

Vydavatelství Blackfire dne 1. 3. 2024 oznámilo naskladnění další letošní novinky s názvem Svět po nás od Floriana Sirieixe. Vzhledem k potížím s dopravou vydavatelství zároveň informovalo, že se původně plánované spuštění prodeje o pár dní pozdrží, tudíž místo původního 1. března bude prodej zahájen v pondělí 3. března.

Svět po nás je hra odehrávající se v roce 2083 po vymření lidstva, kdy se vlády na planetě ujímají lidoopi a hráči se stávají vůdci opičí tlupy v postapokalyptickém světě. Hlavními mechanismy hry jsou deck building a engine building, kdy každý hráč vede svůj kmen opic a za pomocí práce se svými kartami se snaží vybudovat ten nejsilnější a nejinteligentnější kmen. Na začátku tvoří hráčův kmen pouze karty tamarínů, přičemž v každém tahu se snaží každý hráč kombinovat co nejefektivněji své karty tak, aby sbíral další zdroje a vítězné body, čímž do svého kmene postupně vábí nové členy: mocné gorily, vynalézavé orangutany, všestranné šimpanze a moudré mandrily, což hráči přináší další možnosti zisku zdrojů i vítězných bodů.

Hráči se snaží v průběhu hry vykládáním svých karet do řady tvořit rámečky, které jim dovolují sbírat zdroje, získávat vítězné body a těžit ze speciálních schopností. Klíčem k vítězství v tomto závodě o body je správně volit pořadí svých karet a vhodně a efektivně doplňovat svůj balíček alias lidoopí kmen.

První hráč, který nastřádá 80 bodů, zvítězí v závodě o kolektivní inteligenci a vyhraje celou hru.

Hra je určena pro 1 až 6 hráčů od 12 let s herní dobou okolo 60 minut.

Privátní: 2023-08-16-03.jpg

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Téma by mě lákalo, mechanismy DB a EB taky, ale dost mě odrazují ty komentáře a s nimi spojené číselné hodnocení od komunity na BGG. A že jsem jich prošel docela dost.

Ale hra je na Board Game Aréně, tak jí tam dám šanci.

_____________________________________________
· od ledna 2024 admin sekce Novinky
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

2.3.2024 11:13:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Hru som hral na BGA a nebol som nadseny, no nazivo sa celkom v nasej partii chytila. Za 37 minut sme odohrali prvu partiu. Troska zamrzi, ze si hraci tahaju random kartu opice a nie z vyberu (ako draft) bolo byto ovela zaujimavejsie. 

2.3.2024 18:46:46

Vybíráme z Bazaru

Tainted grail CZ + všechna CZ rozšíření + mince
Tainted grail CZ + všechna CZ rozšíření + mince
Akt. cena: 4000 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas