BLACKFIRE: Star Wars: The Deckbuilding game (české vydání) skladem

Autor: Tomoko | 2.4.2023 | 0

Vydavatelství Blackfire dne 31. 3. 2023 spustilo prodej českého vydání karetní dvojkovky Star Wars: The Deckbuilding game od Fantasy Flight Games, jejímž autorem je Caleb Grace, který se autorsky podílel také například na hře Marvel Champions: Karetní hra.

Star Wars: The Deckbuilding game je kompetitivní karetní hra pro dva hráče, ve které se hráči proti sobě postaví na straně Galaktického impéria a Povstalecké aliance. V průběhu hry hráči svůj startovní balíček posilují a vylepšují kupováním karet, které jim zajistí větší palebnou sílu a přidají zdroje pro nákup, aby mohli napadnout a zcela zničit tři základny svého protivníka.

Jakmile zničí hráč svému soupeři první základnu, tak další dvě do hry vnášejí nové vlastnosti, které soupeři mohou přinést nezanedbatelné pasivní bonusy, díky kterým bude jeho dobývání ještě o něco komplikovanější.

Kromě útoku na samotné základny mohou hráči útočit i na nepřátelské karty v nabídce karet, čímž se dostanou ke speciálním odměnám a také omezí možnosti nákupu druhé strany.

Kromě toho se ve hře objevují také velké křižníky, jež fungují jako dodatečná obrana základny a samozřejmě samotná Síla, která se skrze akce bude neustále přiklánět na jednu či druhou stranu. Díky naklonění Síly na svou stranu, mohou hráči zahrát různé speciální schopnosti karet nebo se dostanou k bonusovému zdroji.

V balíčku karet se nacházejí postavy, vozidla, vesmírné lodě a základny z deseti různých planet, kdy každá základna má své speciální vlastnosti. První hráč, který soupeři zničí tři základny, okamžitě vyhrává celou hru.

Hra je určena pro dva hráče od 12 let s délkou jedné partie okolo 30 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Harry Potter: Boj o Bradavice
Harry Potter: Boj o Bradavice
Akt. cena: 820 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas