BLACKFIRE: oznámeny další dvě chystané novinky Svatyně: Strážci věků a Šťastné městečko

Autor: Tomoko | 27.6.2023 | 1

Vydavatelství Blackfire v minulém týdnu oznámilo lokalizaci dalších dvou menších karetních her, které ponesou český název Svatyně: Strážci věků (Sanctuary: The Keepers Era) a Šťastné městečko (Happy City). Svatyně: Strážci věků vychází ve dvou samostatných baleních, která ponesou podtitul Krajiny soumraku, potažmo Krajiny úsvitu.

Privátní: 2023-06-23-01.jpg

Svatyně: Strážci věků je kompetitivní karetní hra s fantasy tématikou, jejímž autorem je Leonardo Romano. V každé ze dvou krabiček se nachází balíčky karet tří unikátních frakcí a hráči si mohou zvolit, zda využijí předpřipravený balíček karet nebo si vytvoří vlastní kombinovaný balíček.

Hráči se během hry převtělí do role Strážce, vyberou si svou frakci a jejich cílem je zničit čtyři svatyně svého soupeře. Každá frakce je asymetrická, má jednoho mistra, spoustu učenců (bojovníků), také rituály (kouzla) a vlastní specifický způsob boje.

Hra u nás vyjde v levnější variantě bez neoprenových podložek a je určena pro 1 až 2 hráče od 14 let s herní dobou 15 až 30 minut.

Privátní: 2023-06-23-02.jpg

Šťastné městečko dvojice autorů Toshiki a Airu Sato je malá budovatelská karetní hra, která již získala několik ocenění.

V této hře se hráči stanou starostou své malé metropole, do které se snaží nalákat co možná nejvíce obyvatel a zajistit jejich spokojenost, ale zároveň potřebují také příjem pro svůj další rozvoj. Za peníze mohou hráči nakupovat další budovy, ale do konečného skóre se nakonec počítá pouze spokojenost občanů. Je tedy nutné vše vhodně kombinovat, aby bylo dosaženo vzájemné rovnováhy, a nakonec zvítězí ten hráč, kterému se podaří vybudovat nejspokojenější městečko. Pravidla nabízí dvě varianty hraní, a to jednodušší rodinnou verzi nebo expertní verzi, která nabízí více interakce a strategie.

Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 10 let s herní dobou 30 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Fallout
Fallout
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas