BLACKFIRE: Oznámená lokalizace hry Mordred a dalších sedmi her

Autor: Tomoko | 8.1.2024 | 7

Vydavatelství Blackfire v závěru loňského roku přineslo od 25. 12. 2023 do 1. 1. 2024 každý den oznámení jedné novinky, kterou pro český trh v dalším období chystá a lokalizuje. V celkovém součtu to nakonec přineslo 8 nových oznámení.

Jedná se o tyto hry:
Mordred společně s rozšířením Mordred: Old Enemies od dvojice autorů Andrea Chiarvesio a Alexio Schneeberger,
Mocichtiví mazlíci a Dokonalost sama (Without Fail) od Exploding Kittens,
Kapitán Flip (Captain Flip) od designerského dua Remo Conzadori a Paolo Mori,
Nekojima od další dvojice autorů David Carmona a Karen Nguyen,
Přestřelka (Quickshot) od Seiji Kanai,
Bark Avenue autorské dvojice Mackenzie Jungck a Jonathan Jungck,
Robin Hood: Šerif z Nottinghamu (Disney Robin Hood: Sheriff of Nottingham Game) od CMON.

Privátní: 2024-01-07-10.jpg

Mordred je kompetitivní area control hra zasazená do období artušovských legend, ve které se hráči ujmou velení jedné z asymetrických frakcí (elfové, lidé, trpaslíci a hobyarové), kdy každá má unikátní jednotky, kouzla i schopnosti a snaží se získat přízeň tří velkých vůdců: Mordreda, Morgany a Merlina. Hráči v průběhu hry ovládají území, bojují, spravují zdroje, přičemž nejdrahocennějším z nich je čas, verbují legendární rytíře, kteří jim pomohou vypořádat se s monstry, jež do hry vstupují, a především se snaží svou frakci dovést k vítězství.

Privátní: 2024-01-07-02.jpg

Společně se základní hrou vyjde rovnou také rozšíření Mordred: Old Enemies, které přidává nový obsah pro větší variabilitu hry a umožňuje hrát hru v pěti hráčích.

Základní hra je určena pro hru 2 až 4 hráčů od 14 let s herní dobou okolo 90 minut.

Mocichtiví mazlíci je malá karetní hra, která je další předělávkou původní hry s názvem Milostný dopis a přinese tento úspěšný koncept s grafikou známou z úspěšného titulu Výbušná koťátka. Hra má velmi jednoduchá pravidla i průběh. Hráč má v ruce jednu kartu. Na začátku svého tahu si dolízne druhou a jednu z nich zahraje nebo odloží před sebe. Každá karta má svou bodovou hodnotu a efekt, který může v určitém případě vyřadit jiného protihráče. Pokud však po dobrání balíčku zbyde více hráčů, vítězí hráč s nejvyšší hodnotou na svých kartách. Kromě nového grafického zpracování přinese tento reskin také nové efekty karet.

Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 7 let s herní dobou okolo 15 minut.

Privátní: 2024-01-07-03.jpg

Dokonalost sama je party hra, která v sobě skrývá 150 různých výzev, které budou hráči plnit a které mají několik úrovní obtížností, jež si hráči v průběhu hry sami nastavují. Hráči se střídají po směru hodinových ručiček. Na začátku každého kola jeden z hráčů, který je na řadě, vybere kartu s výzvou a stává se vyzyvatelem. Karty jsou oboustranné, přičemž horní strana karty určuje, jaké komponenty bude k plnění výzvy potřeba a jaké jsou úrovně obtížnosti, ale neříká, co bude daný hráč v této výzvě konkrétně plnit. Následně ostatní hráči nastavují úrovně obtížnosti pro daný úkol a ten z hráčů, který nastaví nejtěžší úroveň, se stává parťákem vyzyvatele a bude výzvu plnit společně s ním. Až poté se otočí karta výzvy a hráči se dozvědí, jaký úkol vlastně musejí splnit. Pokud uspějí, získají jeden bod v podobě bodovacího žetonu. Pokud však v plnění výzvy selžou, jeden bodovací žeton naopak ztratí a dostanou jej všichni ostatní hráči, kteří se výzvy neúčastnili. Hráč, který jako první získá pět a více bodů, se stává vítězem celé hry.

Krabice obsahuje veškeré komponenty potřebné k plnění těchto výzev a najdeme v ní například škrabošku, kelímky, míček, kostky, pero, zápisník nebo přesýpací hodiny. 

Hra je hratelná od dvou hráčů od 10 let s herní dobou okolo 20 minut a obsahuje několik herních režimů.

Privátní: 2024-01-07-04.png

Kapitán Flip je rodinná hra s pirátskou tématikou, která vyniká hlavně tím, že jsou její pravidla velmi rychle vysvětlena. Každý hráč se vžije do role kapitána vlastní pirátské lodi. Tu představuje hráčova herní deska, která je rozdělená po sloupcích na jednotlivé segmenty, které je potřeba zaplnit posádkou v podobě oboustranných dílků, jež si hráči tahají ze společného pytlíku. Na každé z obou stran je vyobrazený jiný člen posádky, který umožní provést určitý efekt, pokud si jej hráč přiloží na svou loď v závislosti na tom, jaké dílky neboli členy posádky již hráčova loď obsahuje.

Hráč na tahu si vždy vytáhne jeden dílek z pytlíku, přičemž se může podívat pouze na jednu stranu daného dílku. Poté se musí rozhodnout, zda si dílek umístí na svou loď a využije efekt člena posádky, který je na viditelné straně dílku, nebo zkusí své štěstí, dílek obrátí, ale v tom případě již musí umístit dílek otočenou stranou. Své dílky umisťuje vždy na nejspodnější nezaplněné místo v libovolném volném sloupci na své lodi. Dílky obsahují celkem devět různých členů posádky, kteří mají různé schopnosti a vlastní způsob bodování. Postavy většinou přinášejí hráči vítězné body v podobě mincí, buďto okamžitě, nebo na konci hry. Najde se však také postava, která hráči za určitých podmínek dokáže vyhodit do povětří celou loď nebo mince naopak ubírá.

Hra končí, jakmile některý z hráčů zaplní čtyři sloupce na své lodi. Kapitán s nejvyšším počtem získaných mincí vítězí. Krabice obsahuje kromě základních pirátských lodí také další hráčské desky tří odlišných prostředí pro pokročilejší hru.

Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 20 minut.

Privátní: 2024-01-07-05.jpg

Nekojima je originální hra o zručnosti, ve které se hráči snaží elektrifikovat kočičí ostrov. Jejich úkolem je umisťovat Denchuu (elektrické sloupy) na ostrov, který se skládá ze čtyř čtvrtí, aniž by se vzájemně dotýkaly jejich visící kabely.

Hráč si ve svém tahu nejdříve hodí dvěma kostkami, čímž určí, které regiony bude elektrifikovat. Poté si vylosuje kostičku, která určí barvu sloupu, jenž bude umisťovat. Pokud sloup úspěšně zakomponuje, danou kostičku umístí na počítadlo kol. Pokud se však kabely dotknou nebo celou strukturu již vytvořených sloupů zbortí, hra okamžitě končí. Toto snažení jim budou navíc komplikovat figurky koček, které se na jednotlivé kabely zavěšují.

Hra obsahuje kompetitivní i kooperativní režim a také další herní varianty, které zvyšují znovuhratelnost. Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 7 let s herní dobou okolo 15 až 30 minut.

Privátní: 2024-01-07-06.jpg

Přestřelka je svižná karetní hra, která se hraje na čtyři kola. Každý hráč dostane na ruku pět karet, kdy každá nese určitý efekt a také číselnou hodnotu, jež určuje pořadí, ve kterém se karty vyhodnocují.

V každém kole hráči zahrají jednu kartu, přičemž zahajující hráč ji hraje lícem nahoru, kdežto ostatní lícem dolů, poté porovnají čísla zahraných karet a podle efektu buď vyřadí soupeře, nebo sami sebe ochrání. Pokud však zahraje více hráčů kartu se stejnou hodnotou, nebudou moci své efekty vůbec vyhodnotit. Po vyhodnocení všech efektů začne hráč s nejsilnější kartou další kolo a stává se lídrem. Lídr po čtvrtém kole vyhrává hru nebo hra končí dříve, pokud zůstane pouze jeden hráč a ostatní jsou eliminováni.

Hra je primárně určena pro 3 až 7 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 20 minut, ale je možné si ji zahrát také sólo nebo ve dvojici po zakomponování virtuálních soupeřů.

Privátní: 2024-01-07-07.png

Bark Avenue je optimalizační kompetitivní hra s tématem venčení psů na Manhattanu postavená na mechanikách pick up and deliver (vyzvedni a doruč). Hráči se převtělí do role pejskařů, jejichž úkolem je venčení psů. Hlavním cílem každého hráče je stát se nejlepším pejskařem ze všech, zvyšovat svou reputaci, plnit úkoly a potřeby svých psů a přitom co nejlépe optimalizovat trasu svého venčení na herním plánu, který představuje jednotlivé čtvrti a ulice Manhattanu. Postupným zlepšováním reputace se hráčům odemykají další schopnosti a možnosti, jako je venčení více psů najednou, venčení bez vodítka, návštěva zverimexu a podobně. Důležité je však všechny psy vrátit včas jejich majitelům, jinak hráč přijde o svou odměnu a také reputaci.

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 15 minut na jednoho hráče.

Privátní: 2024-01-07-09.jpeg

Privátní: 2024-01-07-08.jpg

Robin Hood: Šerif z Nottinghamu je rodinná party hra, kdy se jedná o přepracované vydání původní hry Šerif z Nottinghamu, která obsahuje postavy z Disneyho animovaného filmu Robin Hood a přidává některé nové mechaniky. V této hře se hráči snaží pomoct chudým vesničanům tím, že jim přinesou zboží. V každém kole hry se jeden z hráčů ujme role šerifa, ostatní jsou obchodníky, kteří přinášejí suroviny obyvatelům vesnice. Některé suroviny jsou legální, ale jiné v podobě pokladů zase nelegální a cokoli, co vstoupí do vesnice, může šerif zkontrolovat.

Každý hráč si v každém kole uloží suroviny na kartách dle své volby do pytlíku a deklaruje, co přenáší. Pokud přenáší něco, co je nelegální a šerif jej odhalí, musí zaplatit pokutu. Pokud je však poctivý, musí mu zaplatit šerif. Hráči však mohou v průběhu hry blafovat, podplácet šerifa a využívat všech prostředků, které jim zajistí vítězství ve hře. Hráč, který v průběhu hry nashromáždí největší poklad, se stává vítězem.

Hra je určena pro 3 až 5 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 45 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

InBetween
InBetween
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 12 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas