BLACKFIRE: Oznámena lokalizace her Star Wars: Bounty Hunters a Shit Happens: Rodičovské trable

Autor: Tomoko | 19.1.2024 | 3

Vydavatelství Blackfire v posledních dnech oznámilo další dvě hry, které na český trh pro letošní rok chystá. Jedná se o Star Wars: Bounty Hunters od Frédérica Henryho a Shit Happens: Rodičovské trable (Stuff Happens: Parenting Edition) od Goliath Games.

Privátní: 2024-01-18-02.jpeg

Star Wars: Bounty Hunters je rychlá draftovací karetní hra ze známého univerza s ikonickými postavami, ve které se hráči přetahují o to, kdo sestaví nejlepší tým lovců odměn. Úkolem hráčů je pomocí karet poskládat tým nájemných lovců a lovit hledané cíle po celé galaxii. Kromě lovení cílů, získávají body také za plnění smluv nebo nákup droidů a vybavení na tržišti. Vzhledem k tomu, že se jedná o draftovací hru, hrají všichni hráči současně.

Na začátku má každý hráč na ruce čtyři karty, následně si v každém kole hráči vybírají jednu kartu ze čtyř různých balíčků (cílů, lovců, smluv a trhu) a snaží se získat co nejvíce bodů. Hráči mohou buď kartu zahrát, anebo prodat. Poté své zbylé karty předají svému protihráči po levici. Karty cílů mají obrannou hodnotu, zatímco karty lovců i droidů mají hodnotu útočnou. Aby hráči zajali cíl, musí jejich útočná síla vyrovnat či překročit obrannou hodnotu cíle. Hráči mohou také plnit smlouvy, které udělují bonusové body za obsazení konkrétních cílů nebo nákup určitého vybavení.

Jakmile některý z lovců zajme čtvrtý cíl, spouští se konec hry. Následně si všichni lovci sečtou body, jež získali úspěšným lovem cílů, plněním smluv a ziskem vybavení, odečtou body, které utratili za najímání lovců, a hráč s nejvyšším počtem vítězných bodů se stává nejlepším lovcem celé galaxie a ve hře vítězí.

Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 20 až 30 minut na jednu partii a vyjít by měla v květnu 2024.

Privátní: 2024-01-18-01.jpg

Shit Happens: Rodičovské trable je samostatně hratelné rozšíření původní hry Shit Happens od Andyho Breckmana. V této karetní party hře hráči seřazují smolné události vyobrazené na kartách podle stupnice tzv. „misery indexu“ od těch nejméně nepříjemných (hodnota 1) až po ty největší nepříjemnosti (100). Tato „rodinná verze“ je uzpůsobena tak, aby si ji mohly zahrát i rodiny s odrostlejšími dětmi, a stejně jako její přisprostlejší předchůdce obsahuje také dvě stě karet, které jsou kompatibilní s jakoukoliv verzí této karetní hry.

Hra je určena pro dva a více hráčů s doporučeným věkem 13 let a herní dobou okolo 20 minut.

Trolí hlídka 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Lokalizovat rozšíření ke Star Wars: Vnější okraj nešlo, protože dle opakovaných vyjádření Blackfire je u nás Star Wars velice špatná značka a těžko se prodává. A proto Blackfire oznamuje lokalizaci nové hry ze světa Star Wars. Sorry, ale to mi hlava nebere…

19.1.2024 12:52:54

souhlasím  s Domkem .

SW vněší okraj to rozšíření nutně potřebuje a díky tomu že jej nemá se taky špatně prodává .

19.1.2024 16:11:42

Je rozdíl, zda hra stojí 500Kč nebo 1500Kč. A tohle v pohodě spolknou i hračkářství

19.1.2024 17:28:14

Vybíráme z Bazaru

Puzzle Tlapkova patrola
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas