BLACKFIRE: Mysterium Kids: Poklad kapitána Skřípa a Lovci relikvií skladem!

Autor: Tomoko | 17.8.2023 | 0

Vydavatelství Blackfire dne 18. 8. 2023 spouští prodej svých dvou novinek Mysterium Kids: Poklad kapitána Skřípa (Mysterium Kids: Captain Echo's Treasure) dvojice autorů Antonin Boccara a Yves Hirschfeld a Lovci relikvií (Expedition) autora Jasona Lee.

Mysterium Kids: Poklad kapitána Skřípa je kooperativní hra navržená speciálně pro děti, která je inspirovaná dospělejším předchůdcem, a to hrou Mysterium, přičemž se jedná o titul, který získal cenu Kinder Spiel des Jahres 2023.

Všichni společně hledají kapitánův poklad, který musí najít dříve, než měsíc přejde přes oblohu a skončí noc. Hráči zde hrají za ducha nebo za hledače pokladu a snaží se společně v týmu najít, která ilustrovaná karta odpovídá umístění pokladu, a to vše pouze podle zvuků tamburíny. V každém kole se jeden hráč stává duchem kapitána Skřípa. Duch hraním na tamburínu poskytuje ostatním hráčům vodítka, která jim pomáhají uhodnout správnou kartu hluku. Když uspějí a uhodnou danou kartu, odhalí se jim kousek kapitánova pokladu.

Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 6 let s délkou partie 21 minut.

V deckbuildingové hře Lovci relikvií hráči hledají drahocenné relikvie na ostrově, který je tvořený hexovými díly pěti typů terénů (pole, les, řeka, hora, poušť) o třech různých úrovních, přičemž vyšší úroveň znamená obtížnější terén a zároveň větší odměnu.

Rozložení těchto mapových dílů je pro každou hru jiné.  K pohybu figurek po ostrově a k vykonávání dalších akcí hráčům slouží balíček karet, jenž mají na začátku hry všichni stejný, a který si budou v průběhu hry vylepšovat za získané mince lepšími kartami. Ty jim umožní vykonávat silnější a efektivnější akce, bez kterých nemohou ve hře uspět. Na dílcích krajiny budou hráči putovat, hledat poklady, vykopávat vzácné relikvie a cíl hry je jednoduchý. Být první, kdo vykope 2 z 5 relikvií pohřbených na mapě v terénech 3. úrovně.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 8 let s délkou jedné partie okolo 50 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Quartermaster General: The Cold War
Quartermaster General: The Cold War
Akt. cena: 620 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas