BLACKFIRE: Marvel Zombies: Odboj superhrdinů, Zahradníci a Kdy se to stalo? skladem

Autor: Tomoko | 19.6.2023 | 2

Vydavatelství Blackfire dne 16. 6. 2023 spustilo prodej svých tří novinek Marvel Zombies: Odboj superhrdinů (Marvel Zombies: Heroes' Resistance) od dvojice autorů Fabio Cury a Michael Shinall, Zahradníci (Gartenbau) taktéž od dvojice autorů Alex Johns a David Abelson. Kdy se to stalo? (Timeline Twist) včetně samostatně hratelného rozšíření Kdy se to stalo? Popkultura (Timeline Twist: Pop Culture Edition) pak pochází z dílny Frédérica Henryho a Coreyho Konieczky.

Privátní: 2023-06-16-01.png

 

Privátní: 2023-06-16-02.png

 

Marvel Zombies: Odboj superhrdinů je kooperativní hra, ve které hráči v roli superhrdinů ze známého světa Marvel bojují nejen proti hordám zombie, ale také proti jiným hrdinům, kteří již byli také infikováni.

Hráči mohou hrát za jednoho z šestice hrdinů: Vision, Wasp, Winter Soldier, Hulk, Spiderman a Black Panther, kdy každý z hrdinů má své speciální vlastnosti. Proti nim se postaví čtveřice zombie hrdinů: Doctor Strange, Scarlet Witch, Iron Man, Captain America a několik typů běžných zombie. Hra obsahuje celou řadu scénářů, ve kterých se hráči pomocí akčních bodů, které mohou ve svém tahu využít, pohybují s figurkami svých hrdinů po herním plánu, zachraňují kolemjdoucí, kteří jim za odměnu poskytují různé výhody a speciální schopnosti, bojují proti hordám zombie a postavám zombie hrdinů, čímž získávají zkušenosti, jenž jim odemykají další schopnosti. Čím více však zkušeností hrdinové získávají a stávají se silnějšími, tím silnějšími a početnějšími se stávají také jejich zombie nepřátelé, se kterými bojují. Celý soubojový systém je řešen za pomocí šestistěnných kostek. Hlavním cílem ve hře je tedy splnit podmínky jednotlivých scénářů, přežít a dostat se k východu z dané lokace.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s herní dobou okolo 45 až 60 minut v závislosti na délce a náročnosti jednotlivých scénářů.

Privátní: 2023-06-16-03.png

 

Privátní: 2023-06-16-04.png

 

Zahradníci je hra, která si vysloužila vítězné ocenění v anketě Mensa Select pro rok 2023. Děj hry se odehrává na konci 19. století a všechny malby použité v této hře pocházejí právě z této doby. Hra je o pěstování zahrady a aranžování dlaždic s motivy květin, které hráči přikládají do svého tabla.

Hráči se ujmou role zahradníka, sázejí semínka do své zahrady, s cílem vypěstovat ve své zahradě různé druhy rostlin, které mají navíc různé pěstitelské podmínky. Pokud hráč splní pěstitelskou podmínku svých květin, získá za své zahradnické úspěchy body prestiže. Hráči se během tahu střídají ve sbírání dílků sazenic ze společné desky, která představuje květinový trh. Tyto dílky si pak uspořádají před sebou do svých osobních zahrad. Když hráči sazenice uspořádají do určitých kombinací, mohou na ně pak pokládat dílky s rostlinami získanými na trhu. Následně budou hráči na správné kombinace dílků s rostlinami vykládat z ruky destičky květin. Hráč, který má na konci hry nejvíce bodů prestiže, získá titul Mistr zahradník.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 14 let s herní dobou okolo 30 až 60 minut.

Privátní: 2023-06-16-05.jpg

 

Privátní: 2023-06-16-06.jpg

 

Kdy se to stalo? je novou verzí hry ze série Timeline. Jedná se o karetní hru s časovou osou, jež využívá oboustranné karty, které mají na jedné straně určitou událost a na druhé straně letopočet dané události. Hráči data událostí nevidí, dokud se karty nerozhodnou umístit do časové osy. Hra obsahuje dva herní režimy, a to jak režim kooperativní, tak i režim kompetitivní.

Privátní: 2023-06-16-07.jpg
V kooperativní hře začíná každý hráč se čtyřmi kartami. Ve svém tahu musí hráč provést jednu z následujících akcí: umístit jednu nebo dvě karty na časovou osu, jednu po druhé, nebo 1 kartu odložit. Na konci svého tahu si hráč dobírá karty z dobíracího balíčku, dokud před sebou nemá opět čtyři karty. Poté v pořadí po směru hodinových ručiček začíná svůj tah další hráč. Cílem hry je vyložit do časové osy co nejvíce karet. Pokus o umístění karty může mít několik výsledků:

•    karta se zařadí na začátek časové osy,
•    karta se zařadí na konec časové osy,
•    karta se zařadí do druhé řady mezi dvě již umístěné karty,
•    kartu nelze zařadit a hráč už ji ve hře nebude moct použít.

Hráči mohou vzájemně komunikovat a radit se a čím více karet do časové osy jako tým umístí, tím lepšího výsledku dosáhnou.

V kompetitivní hře se hráči snaží zbavit co nejrychleji svých karet jejich umístěním do časové osy. Na rozdíl od kooperativní hry zde musí hráči před odhalením karty rovnou oznámit, na jaké místo v časové ose jejich událost patří. Pokud kartu umístí správně, zbaví se jí. Pokud kartu umístí špatně, odstraní ji ze hry, ale musí si místo ní dobrat novou. Celkem je v základní hře 165 karet událostí.

Samostatně hratelné rozšíření Kdy se to stalo? Popkultura přináší 100 nových karet událostí z oblasti hudby, filmu, počítačových her, známých značek apod.

Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 20 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Karak - žetony života
Karak - žetony života
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas