BLACKFIRE: Marvel D.A.G.G.E.R. a Šampióni! skladem

Autor: Tomoko | 9.7.2023 | 0

Vydavatelství Blackfire dne 30. 6. 2023 spustilo prodej svých dvou novinek Marvel D.A.G.G.E.R. od Dane Beltramiho a Šampióni! (Champions!) od trojice autorů Frank Crittin, Grégoire Largey a Sébastien Pauchon.

Privátní: 2023-07-07-01.png

 

Privátní: 2023-07-07-02.png

 

Marvel D.A.G.G.E.R. je kooperativní hra, ve které se hráči v roli některého z ikonických hrdinů postaví společně proti silám zla a cestují po světě, plní mise, bojují s nepřáteli a v konečném zúčtování se postaví své nemesis, hlavní záporné postavě každé hry, kdy každá nemesis má svou vlastní kartu, figurku a kartu mise.

Každý hráč ovládá hrdinu, který je představován kartou hrdiny, schopností sehranosti a několika kartami podpory. Na kartě hrdiny je uvedena hodnota zdraví hrdiny, jeho tři základní atributy (útok, obrana a taktika) a jeho jedinečné hrdinské schopnosti doplněné o aspekty, které představují hrdinovu specializaci a určují jeho roli v týmu. Primárním cílem hrdinů je dokončit všechny mise dané nemesis a porazit ji v rámci konečného zúčtování.

Hra se hraje na kola. Každé kolo se skládá ze dvou fází, které se opakují, dokud se neuzavře konečné zúčtování nebo hrdinové neprohrají hru. Ve fázi hrdinů se hráči střídají v tazích a provádějí akce na hrací desce. Po dokončení všech tahů hrdinů v rámci fáze hrdinů začíná fáze nemesis, během které se kontroluje splnění misí, zvyšuje se ohrožení celého světa a vyhodnocují se různé události. Hrdinové hru vyhrají dokončením tří misí nemesis a následným poražením nemesis v konečném zúčtování.

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 12 let s herní dobou 3 až 4 hodiny.

Privátní: 2023-07-07-03.jpg

Šampióni! je party hra, ve které hráči tipují, která z postav zvítězí v neobvyklém turnaji.

V každém kole se vybere 8 různých postav, ať už fiktivních nebo z nabídky na listu postav. Následně se náhodně vylosují karty duelů, ve kterých se jednotlivé postavy mezi sebou utkají, přičemž tyto karty na sobě nesou texty s různými neobvyklými nebo humornými situacemi. Hráči si před začátkem turnaje napíši na svou kartu jméno postavy, o které si myslí, že se v turnaji stane celkovým vítězem a následně všichni skrytě o každém duelu hlasují, čímž určí, která postava v pavouku turnaje postoupí dále, a nakonec až do samotného finále. Hráči si poté sečtou body na základě svých úspěšných tipů a vítězem se stává hráč, který po dvou kolech získal nejvíce bodů.

Hra je určena pro 3 až 8 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 30 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Karak - věž na kartičky
Karak - věž na kartičky
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas