BLACKFIRE: Marabunta je v prodeji!

Autor: Tomoko | 17.2.2024 | 3

Vydavatelství Blackfire spustilo v pátek 16. 2. 2024 prodej novinky Reinera Knizii s názvem Marabunta, jež byla poprvé představena v loňském roce pod hlavičkou vydavatelství Space Cowboys, do jejichž portfolia spadají další dvě úspěšné hry určené výhradně pro hru dvou hráčů, a to Jaipur a Splendor Duel, které se již také dříve české lokalizace dočkaly.

Marabunta je zakreslovací area control (kontrola území) hra pro dva hráče, která využívá kostky v podobě mechaniky roll & divide (hoď a rozděl). V této hře se každý hráč ujme teritoria – coby královna své mravenčí kolonie, se kterou se snaží ovládnout co největší území v podobě hexových polí na mapě –, aby předčil mraveniště a kolonii svého soupeře.

Hráči se střídají na tahu, přičemž ve svém tahu aktivní hráč otočí jednu kartičku a hodí šesti kostkami a poté je rozdělí do dvou skupin, kdy každou skupinu musí tvořit nejméně jeden herní prvek, tj. kartička nebo kostka. Soupeř si vybere jednu z nich, její hodnoty zakreslí do příslušných oblastí na společné desce teritoria a na své hráčské desce a poté aktivní hráč stejným způsobem použije svou skupinu, aby dobýval území, shromažďoval dortíky a získával nové schopnosti obsazováním bedýnek. Tímto si hráči rozšiřují své teritorium, odemykají nové schopnosti a získávají vítězné body. Hráč, který předčí soupeře a získá více vítězných bodů, se stává vítězem.

Hra je určena pro 2 hráče od 10 let s herní dobou okolo 30 minut.

Privátní: 2024-01-22-01.jpg

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Legendy západu
Legendy západu
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas