BLACKFIRE: Karetní hra Forest Shuffle vyjde v češtině

Autor: Tomoko | 1.11.2023 | 6

Vydavatelství Blackfire dne 31. 10. 2023 oznámilo, že již zahájilo práci na lokalizaci karetní hry Forest Shuffle, jejíž autorem je herní designér Kosch. Český název hry zatím oznámen nebyl. Zajímavostí je, že tato hra je první z řady her s označením Lookout Greenline, které jsou vyrobeny na papíře s certifikátem FSC a zcela bez plastů.

Privátní: 2023-11-01-01.jpg

V této karetní hře soutěží hráči o to, kdo ve svém lese shromáždí nejcennější stromy a následně k nim přiláká další obyvatele lesa v podobě zvířat, rostlin, hmyzu, hub a podobně. Cílem každého hráče je vytvořit ekologicky vyvážené prostředí lesa plné fauny a flóry, které mu přinese na konci hry nejvíce vítězných bodů.

Na začátku hry má každý hráč v ruce šest karet zobrazujících buď konkrétní druh stromu nebo dva obyvatele lesa (zvíře, rostlinu, hmyz, houbu atd.), přičemž karty obyvatel lesa jsou rozděleny na polovinu, ať už svisle nebo vodorovně, kdy na každé polovině je jiný obyvatel lesa, který má své specifické požadavky na prostředí, ve kterém se chce usídlit. Samotný princip hry je jednoduchý, hráč si ve svém tahu buďto lízne dvě karty, ať už z dobíracího balíčku či z veřejné nabídky karet a přidá si je na ruku nebo vyloží jednu kartu do svého lesa a zaplatí její cenu, a to tak, že odhodí z ruky příslušný počet jiných karet. V závislosti na tom, jaké karty z ruky odhodí, může získat další bonusy. Spousta karet má také speciální efekty, které přinášejí jednorázové nebo i trvalé efekty.

Ve spodní třetině dobíracího balíčku jsou umístěny tři karty zimy, které určují délku a konec hry. Jakmile je odhalena třetí karta zimy, hra okamžitě končí a vítězem se stává hráč s nejvíce vítěznými body.

Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 60 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zajímavá mechanika, pěkné na pohled, ale zase je to euro-sólo hrané s ostatními současně, interakce na úrovni sebral mi kartu, a hlavně to zabírá neskutečně místa na stole. Pro dva možná fajn, pro více hráčů asi nic moc. Na BGA se to paří dobře, zkuste si udělat obrázek sami ;)

2.11.2023 07:42:21

Super! Doufal jsem, že se toho někdo chytne. Ilustrace jsou moc hezké a herně se mi to podle dosavadních informací líbí.

2.11.2023 19:01:19

Vybíráme z Bazaru

Graenaland (Altar)
Graenaland (Altar)
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 8 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas