BLACKFIRE: Kapitán Flip a rozšíření HEAT: Hustý déšť v prodeji!

Autor: Tomoko | 24.2.2024 | 3

Vydavatelství Blackfire spustilo 23. 2. 2024 prodej dalších dvou letošních novinek. Tou první je rodinná hra Kapitán Flip (Captain Flip) od designerského dua Remo Conzadori a Paolo Mori a tou druhou je první rozšíření závodní hry HEAT od dvojice autorů Asger Harding Granerud a Daniel Skjold Pedersen s názvem HEAT: Hustý déšť.

Privátní: 2024-02-23-02.png

Kapitán Flip je rodinná hra s pirátskou tématikou, která vyniká hlavně tím, že jsou její pravidla velmi rychle vysvětlena. Každý hráč se vžije do role kapitána vlastní pirátské lodi. Tu představuje hráčova herní deska, která je rozdělená po sloupcích na jednotlivé segmenty, které je potřeba zaplnit posádkou v podobě oboustranných dílků, jež si hráči tahají ze společného pytlíku. Na každé z obou stran je vyobrazený jiný člen posádky, který umožní provést určitý efekt, pokud si jej hráč přiloží na svou loď v závislosti na tom, jaké dílky neboli členy posádky již hráčova loď obsahuje.

Hráč na tahu si vždy vytáhne jeden dílek z pytlíku, přičemž se může podívat pouze na jednu stranu daného dílku. Poté se musí rozhodnout, zda si dílek umístí na svou loď a využije efekt člena posádky, který je na viditelné straně dílku, anebo zkusí své štěstí, dílek obrátí, ale v tom případě již musí umístit dílek otočenou stranou. Své dílky umisťuje vždy na nejspodnější nezaplněné místo v libovolném volném sloupci na své lodi.

Privátní: 2024-01-07-04.png

Dílky obsahují celkem devět různých členů posádky, kteří mají různé schopnosti a vlastní způsob bodování. Postavy většinou přinášejí hráči vítězné body v podobě mincí, buďto okamžitě nebo na konci hry. Najde se však také postava, která hráči za určitých podmínek dokáže vyhodit do povětří celou loď nebo mince naopak ubírá. Hra končí, jakmile některý z hráčů zaplní čtyři sloupce na své lodi. Kapitán s nejvyšším počtem získaných mincí vítězí.

Krabice obsahuje kromě základních pirátských lodí také další hráčské desky tří odlišných prostředí pro pokročilejší hru. Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 20 minut.

Privátní: 2024-02-23-01.png

Rozšíření HEAT: Hustý déšť, jež je v pořadí prvním z několika plánovaných rozšíření pro základní hru, přináší do hry komponenty pro sedmého hráče, dva nové závodní okruhy Japonsko a Mexiko a další nové karty. Obě tratě obsahují nový typ nebezpečí: šikany nebo stojatou vodu a louže, které se objevují v zatáčkách a značně ztěžují brzdění. Řazení v těchto úsecích navíc hráče stojí více tepla v podobě zahřívání motoru jejich závodního vozu.

Základní hra Heat je společně s tímto rozšířením určena pro 1 až 7 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 60 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Radlands Board Game Super Deluxe Edition
Radlands Board Game Super Deluxe Edition
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas