BLACKFIRE: Jedním tahem a Boj o Řím skladem

Autor: Tomoko | 27.6.2023 | 0

Vydavatelství Blackfire dne 23. 6. 2023 spustilo prodej svých dalších dvou novinek. Jedná se o kreslící party hru Jedním tahem (Draw the Line) od dvojice autorů Jay Cormier a Chase Disher a rodinnou strategickou hru Boj o Řím (Rome in a Day, Lotta Rome), jejíž autorem je Evgeny Petrov.

Privátní: 2023-06-27-01.png

 

Privátní: 2023-06-27-02.png

 

Jedním tahem je týmová party hra, kterou hrají všechny týmy současně. Každý tým tvoří Napovídač a Hádač. Hráč v roli Napovídače kreslí vybrané slovo pro dané kolo tak, že propojí symboly na svém skicáku a následně tyto symboly pantomimou předvede svému Hádači, přičemž může vydávat také zvuky, ale nesmí používat žádná slova. Úkolem Hádače je propojit symboly, které Napovídač pantomimou předvedl tak, aby nakreslil stejný obrázek a byl i první, kdo uhodne představované slovo. Klíčem k vítězství je rychlost, protože v daném kole vyhrává tým, který jako první uhodne ono tajemné slovo. Vítězem celé hry je tým, který vyhraje tři kola.

Hra je určena pro 4 až 8 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 20 minut.

Privátní: 2023-06-27-03.jpg

Boj o Řím je přístupná rodinná strategická hra založená na mechanice „rozděl a vyber“, kdy se hráči převtělí do rolí členů patricijských rodin, kteří si mezi sebou rozdělují části Říma a snaží se zvelebit svou provincii.

Hráči k sobě v průběhu hry přikládají dílky krajiny, umisťují na ně budovy, získávají drahokamy a snaží se získat co nejvíce vítězných bodů. Každý hráč má na začátku kola pět dílků krajiny, které rozdělí na dvě části (menší a větší) v libovolném poměru, přičemž na větší umístí budovy a k menší přiloží drahokam dle své volby a následně si hráči z těchto nabídek vzájemně vybírají podle toho, co se jim do jejich provincie nejvíce hodí. Větší soubor krajiny zvětší hráčovo území a menší jej zase učiní bohatším, protože jako bonus dostane drahokam. Na konci partie získá hráč za každou budovu, která stojí na nebo vedle dílku krajiny stejného typu, tolik bodů, kolik dílků této krajiny na budovu nepřerušeně navazuje.

Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 30 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Krycí jména: Duet - jako nová, levně!
Krycí jména: Duet - jako nová, levně!
Akt. cena: 299 Kč
Končí za: 12 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas