BLACKFIRE: Jamajka, Zombie koťátka a Bum Bum Avokádo skladem

Autor: Tomoko | 20.3.2023 | 0

V pátek 17. března 2023 vydavatelství Blackfire spustilo prodej několika novinek, které pro český trh lokalizovalo.

První hrou je Jamajka (Jamaica), jejímiž autory jsou Malcolm Braff, Bruno Cathala a Sébastien Pauchon. Jedná se o rodinnou závodní hru s pirátskou tématikou, jednoduchými pravidly a vysokou mírou interakce mezi hráči.

V této závodní hře řízené kartami a akčními kostkami se hráči v roli pirátů na svých lodích snaží vyhrát závod kolem ostrova, nakládat zboží, získávat zlato a bojovat o něj také se svými protihráči. V závodě však zvítězí hráč, který v průběhu hry nasbírá a uhájí nejvíce zlata ve svém podpalubí, takže ten, kdo dorazí do cíle závodu jako první, nemusí být zaručeně vítězem celé hry. Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 30 až 60 minut na jednu partii.

Privátní: 2023-03-19-01.png

 

Privátní: 2023-03-19-02.png

 

Dalším titulem jsou Zombie koťátka (Zombie kittens) trojice autorů Matthew Inman, Elan Lee a Shane Small, kteří jsou také autory hry Výbušná koťátka.

Zombie koťátka jsou karetní verzí ruské rulety, řízené akčními kartami, které je možné hrát samostatně nebo je přidat ke hře Výbušná koťátka a otevřít si tak nové možnosti hraní. Během svých tahů a někdy i mimo ně, používají hráči akční karty, kterými mohou škodit ostatním hráčům, s cílem zůstat ve hře jako poslední přeživší, protože jen poslední hráč ve hře se může stát vítězem.

Tento titul přináší 61 nových karet a mimo jiné obsahuje také kartu, která dokáže vrátit mrtvého hráče zpět do hry. Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 7 let s herní dobou okolo 15 minut.

 

Privátní: 2023-03-19-03.png

 

Posledním titulem je party hra Bum Bum Avokádo (Throw Throw Avocado), znovu z dílny autorů Výbušných koťátek, konkrétně Matthewa Inmana, Elana Lee a Briana S. Spence.

V této hře, jež je kombinací karetní hry a vybíjené, se hráči utkávají ve sbírání karet, za jejichž sady získávají body, a navíc po sobě házejí avokádem podobně jako v sesterské hře Bum Bum Burrito (Throw Throw Burrito), kterou vydavatelství Blackfire již dříve také lokalizovalo a přineslo na český trh.

Bum Bum Avokádo je samostatně hratelný titul, ale oproti předchozí burritovské verzi obsahuje navíc 36 kombo karet, které umožňují oba tituly vzájemně zkombinovat. Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 7 let s herní dobou okolo 15 minut.

Privátní: 2023-03-19-04.png

 

Privátní: 2023-03-19-05.png

 

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Imperium: Dějiny + doplňky
Imperium: Dějiny + doplňky
Akt. cena: 870 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas