BLACKFIRE: Horníci Impéria jsou v prodeji!

Autor: Tomoko | 26.1.2024 | 5

V pátek 26. 1. 2024 spustilo vydavatelství Blackfire prodej své další letošní novinky Horníci Impéria. Tentokrát se jedná o hru ze světa Imperial Settlers od vydavatelství Portal Games a autora Tima Armstronga.

Horníci Impéria je karetní hra založena na mechanice engine buildingu a vytváření vlastního tabla karet, kde se efekty jednotlivých karet vzájemně ovlivňují a postupně spouštějí efektivnější a silnější řetězové akce a komba. Hráči se v této hře převtělí do role horníků a vytvářejí své vlastní doly za pomocí vykládání karet do svého tabla. Pokaždé, když je do jejich dolu přidána karta, okamžitě se sama aktivuje a stejně tak všechny karty nad ní, čímž se spustí řetězec akcí. Karty náleží šesti různým frakcím (Skotové, Egypťané, Atlanťané, Barbaři, Japonci, Římané), jež nabízejí různé strategie a trochu odlišný způsob hraní.

Privátní: 2024-01-26-01.png

Hráči během hry ve svých dolech mixují karty různých frakcí, aby dosáhli nejlepších a co nejefektivnějších výsledků. Při stavbě svých dolů hráči postupují také na deskách technologického postupu, které nabízejí další bonusy či možnosti rozvoje a liší se svým strategickým zaměřením. Během přípravy hry jsou vždy náhodně vybrány tři ze šesti dostupných desek technologického postupu. Dalším specifikem hry je, že hráči své tahy hrají simultánně, což zajišťuje relativně krátkou herní dobu a svižný průběh. Po deseti odehraných kolech vyhrává hráč s největším množstvím vítězných bodů.

Na stránkách vydavatele je také k dispozici ke stažení Halloweenské a Vánoční promo určené pro sólovou hru.  

Hra je určena pro 1 až 5 hráčů od 10 let s herní dobou 30 až 60 minut.

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zrovna ráno mi došli. :)

_____________________________________________
· od ledna 2024 tu mám na starosti sekci novinek coby admin
· mám deskoherní IG kanál www.instagram.com/solo_boardgaming

26.1.2024 16:26:28

Proč je to jen pro 5 hráčů, když je tam 6 frakcí? :/

27.1.2024 11:25:53

Když se tak dívám na kartu Tekutý Písek, fakt je tam nepřeložené slovo Spend? O_o 

27.1.2024 11:28:22

@Tormentr Víc frakcí než hráčů máš i jinde, třeba v #Terra Mystica. Taky je tam sedm oboustranných desek, ale hrát se to dá max. v pěti. Prostě by to pak už asi bylo moc utahané…

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

27.1.2024 14:13:19

Vybíráme z Bazaru

Bang: kostková hra
Bang: kostková hra
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas