BLACKFIRE: Far Cry se dočká deskoherní podoby v češtině

Autor: Tomoko | 4.4.2024 | 8

Vydavatelství Blackfire oznámilo v neděli 31. 3. 2024 vydání nové deskové hry Far Cry: Escape from Rook Islands z dílny francouzského studia Funforge, která bude přímou adaptací legendární videohry Far Cry 3 od studia Ubisoft. Česká verze hry by měla podle všeho vyjít ještě v letošním roce.

Far Cry: Escape from Rook Islands je kooperativní kampaňová hra, která hráčům nabídne kromě výukového scénáře celkem sedm misí, během nichž budou hráči prozkoumávat otevřený svět Rookových ostrovů, plnit hlavní i vedlejší cíle, vylepšovat své postavy a v neposlední řadě také bojovat s divou zvěří či různými nepřáteli známými z počítačové předlohy v čele s Vaasem Montenegrem.

Hráči si na začátku hry vyberou jednu z šesti nabízených postav (Daisy Lee, Keith Ramsey, Jason Brody, Liza Snow, Riley Brody a Oliver Carswell), kdy každá z nich má své speciální schopnosti a dovednosti, kterými bude přispívat k přežití celé skupiny. Postavy se v průběhu jednotlivých misí postupně rozvíjejí a vylepšují za pomocí speciálního vybavení, lektvarů a dalších předmětů. Hlavním cílem hráčů je plnit cíle jednotlivých misí, dostat se spolu se svými spoluhráči pryč z ostrovů a hlavně přežít, přičemž důležitou roli zde bude hrát jejich úroveň šílenství, která s sebou nese pozitivní i negativní dopady.

Jednotlivé kampaňové mise na sebe navazují a mají vždy stejný, pevně daný hlavní cíl. Pokud hráči v misi neuspějí, budou ji muset opakovat, přičemž neúspěch v misi znamená, že všichni hráči zemřeli nebo již není možné splnit hlavní cíl dané mise. V případě úspěšného splnění hlavního cíle hráči pokračují na další misi, a pokud se jim podaří splnit i některé z vedlejších cílů, získají navíc další benefity a odměny. Po úspěšně absolvované misi ještě na hráče čeká průzkumná minihra, kdy přijde ke slovu balíček karet průzkumu. Z těch před sebou hráči tvoří náhodnou mapu, kde odhalují kartu za kartou a sbírají zkušenosti, peníze či vyrábějí nejrůznější lektvary nebo předměty, nakupují lepší zbraně a vybavení a utrácejí své získané zkušenosti za pořízení nových talentů ze tří stromů dovedností – ovládání zbraní, přežití a nenápadnost.

Boj je v této hře řešen za pomocí kostek, ale do všeho ještě promlouvají další faktory a modifikátory včetně jedinečných schopností postav, které je možné využít jednou za celou misi a které dokážou zvrátit průběh celé mise.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s herní dobou okolo 60 až 90 minut na jednu misi.

Privátní: 2024-04-03-01.jpg

Privátní: 2024-04-03-02.jpgTrolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Podle nadpisu jsem čekal, že BF přepustil práva překladu jinému vydavateli.

--------------------------------------
Emeritní Deskoherní Inkvizitor
Emeritní zakládající člen zaniklého hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

4.4.2024 16:27:54

Příspěvek odporoval pravidlům diskuse a byl proto smazán.

Důvodem bylo z našeho pohledu zbytečné použití vulgárních či podobně nevhodných slov.

4.4.2024 18:39:02

Třeba si v Blackfire řekli, že když před několika lety byla God of War taková pecka, která se tak skvěle prodávala, že je na čase zase jednou vyzkoušet další hru podle počítačové předlohy.

*****
Too old to Rock'n'roll, too young to die.

4.4.2024 19:16:46 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Gemini Gauntlet
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 8 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas