BLACKFIRE: Extraliga All-Stars 1993-2023: Karetní hra a Dixit: Disney Edition skladem!

Autor: Tomoko | 17.9.2023 | 0

Vydavatelství Blackfire spustilo dne 15. 9. 2023 prodej svých dvou novinek Extraliga All-Stars 1993-2023: Karetní hra dvojice autorů Michal EkrtPetr Bělík a Dixit: Disney Edition, jejímž autorem je Jean-Louis Roubira.

Privátní: 2023-06-22-01.jpg

Privátní: 2023-06-22-02.jpg

Extraliga All-Stars 1993-2023: Karetní hra je oficiální licencovanou karetní hrou z prostředí českého extraligového hokeje. Tato karetní hra umožní hráčům pomocí mechaniky draftu karet, sestavit svůj vlastní tým snů a zahrát si zápasy proti živým protihráčům i „virtuálním“ soupeřům. Hráči se v roli manažérů a trenérů svého týmu snaží sestavit svůj vlastní tým, zvolit správnou taktiku, ovládnout jednotlivé zápasy a získat tím tak pro svůj hokejový tým titul. Jednotlivé zápasy sezóny jsou ovlivněny kartami událostí a průběh sezóny lze ovlivnit trenérskými kartami, jejichž počet je však pro každou sezónu omezený. Samotná utkání se vyhodnocují za pomocí kostek, přičemž jednotlivé výsledky na kostkách se dají do jisté míry ovlivnit.

Ve hře lze nalézt všechny týmy z extraligové sezóny 2022/2023 a také týmy, které v třicetileté historii vyhrály extraligový titul. Každý tým je reprezentovaný šesticí hokejistů z celé samostatné extraligové historie, kteří byli vybráni ve spolupráci s jednotlivými hokejovými kluby. Ve hře hráči naleznou také největší osobnosti československého hokeje ve formě karet legend bez klubové příslušnosti.

Hra je určena pro 2 až 5 hráčů od 8 let a jedna partie zabere hráčům zhruba 30 minut.

Privátní: 2023-09-17-08.png

Dixit: Disney Edition je nové vydání hry Dixit inspirované světem Disney a Pixar, přičemž pravidla jsou stejná jako v původní hře. Ve této hře se hráči stávají vypravěči a vymýšlejí vlastní příběhy za pomocí 84 unikátních karet.

Hráči se v průběhu partie střídají v roli vypravěče. Vypravěč si ze svých karet vybere skrytě jednu kartu a řekne ostatním hráčům nějakou nápovědu k této kartě (slovo, větu, píseň apod.). Poté si ostatní hráči ze svých karet vyberou tu, která nejlépe odpovídá nápovědě. Vypravěčova karta se zamíchá společně s vybranými kartami ostatních hráčů a pak se všechny tyto karty vyloží lícem na stůl. Hráči poté tajně hlasují, jaká karta patří vypravěči a následně začíná bodování, přičemž vypravěčova nápověda musí být důmyslná, protože pokud jeho kartu uhodnou všichni hráči, nedostane vypravěč žádné body. Získané body se zaznamenají na hrací desce. Hra končí ve chvíli, kdy jeden nebo více hráčů překročí hranici třiceti bodů. Vítězí hráč s největším celkovým počtem bodů.

Hra je určena pro 3 až 6 hráčů od 8 let s herní dobou okolo 30 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Euthia: ToR + Legendary Collection Box
Euthia: ToR + Legendary Collection Box
Akt. cena: 3700 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas