BLACKFIRE: DAGGER – Oznámení nové kooperativky ze světa Marvelu

Autor: Zeus | 1.4.2023 | 2

Země se ocitá v nebezpečí. Opět. Zlovolné síly ohrožují svět a jen tým (super)hrdinů ho může zachránit. Opět. Nejenom, že sám nepřítel je mocný, má i armádu pomocníků. Opět. A je pouze na schopnostech hrdinů a jejich spolupráci, zda se jim podaří ochránit nevinné a zastavit tuto novou hrozbu. Opět. A těšíme se? Opět ;-).

Fantasy Flight Games představil novou kooperativní deskovou hru Marvel D.A.G.G.E.R. s ikonickými hrdiny a zloduchy ze světa Marvelu. A Blackfire si „přisadil“ oznámením českého vydání, které by mělo vyjít společně s celosvětovou premiérou již v červnu 2023 (přidáno i do našeho nového plánu vydání her).

Marvel D.A.G.G.E.R. je hrou pro jednoho až pět hráčů, ve které se vžijete do role jednoho z 20 hrdinů. V rámci plnění misí a boji proti nepřátelům se budete pohybovat po celém světě, abyste se nakonec utkali se v závěrečném zúčtování s hlavním padouchem. Při boji budete muset využívat speciálních schopností svého hrdiny, ale také vytvářet strategická komba se svými spolubojovníky. A když vyčkáte na správný okamžik, budete moci uvolnit i svou ultimátní schopnost. Jestli to bude k poražení padoucha stačit, pak už závisí jen na schopnosti vaší spolupráce s ostatními.

O hrdinech

„D.A.G.G.E.R.“ je zkratkou pro „Defense Alliance for Global and Galactic Emergency Response“ (Obranná aliance pro globální a galaktickou pohotovost, OAGGP – naprosto chápu, proč Blackfire nelokalizoval název hry – pozn. Zeus ;-) ). Název odkazuje právě na kooperaci mezi hráči, protože bez spolupráce bude hra asi dopředu prohraná. Hlavním mechanismem pro tuto spolupráci jsou komba.

Velmi stručně komba fungují tak, že jsou ve hře 2 typy „kombo“ žetonů. Žetony „posílení“, které mohou získávat hrdinové, a žetony „zacílení“, které mohou (spíše nechtěně) získat padouši.

Při útoku hrdiny na nepřítele je pak možné tyto žetony odhazovat a získat za to větší šanci na úspěch tohoto útoku. Hrdinové mají každý aspoň jednu speciální „kombo schopnost“, která vyžaduje, aby buď hrdina nebo padouch na sobě měli odpovídající kombo žeton. A využití této kombo schopnosti zvyšuje ukazatel týmové spolupráce, který pak slouží jako zdroj pro všechny hrdiny k aktivaci týmových schopností, což jsou nejsilnější schopnosti v arzenálu hrdinů.

Když mluvíme o hrdinech, základní hra (budou rozšíření? zatím nic ohlášeno není) obsahuje celkem 20 hrdinů, kteří jsou rozděleni do dvojic. Dvojice pak sdílí jednu kartu hrdiny (líc = 1. hrdina, rub = 2. hrdina). Dvojice mají podobné schopnosti nebo jsou jinak spolu propojeni.

O padouších

Jako se hrdinové budou prohánět po světě, aby řešili krize (ve hře nazývané „mise“), bude po něm cestovat i padouch, aby tyto krize způsobil! A i když na padoucha můžete kdykoli zaútočit, ve skutečnosti jej nemůžete zastavit až do závěrečného zúčtování. Do té doby vám nezbývá, než mu bránit v dosažení jeho cílů.

Každý padouch má jiné prostředky k tomu, jak hrdinům působit potíže. Například Loki Laufeyson dokáže hrdiny oklamat, zbavit je moci a přepadnout je pomocí iluzorních nepřátel. Každý padouch má také svého charakteristického pomocníka (pro Lokiho je to výše zmíněný iluzorní nepřítel), ale doprovázet je bude také skupina nepřátel, která se může hru od hry lišit. To, že se Loki spojí s ledovými obry, může být tematické, ale co kdyby místo toho velel vojákům Hydry?

Kromě vedlejších misí, které se mohou objevit (a téměř jistě objeví) v průběhu hraní, budou muset hrdinové splnit unikátní mise padoucha, aby se dostali k závěrečnému zúčtování. Každá taková mise má dva výsledky: úspěch nebo neúspěch. Pokud se hrdinům podaří misi splnit, padoucha oslabí a usnadní si tak finální zúčtování. Pokud však neuspějí, padoucha to do závěrečného souboje posílí. Jakmile jsou splněny tři „padouší“ mise, začíná závěrečné zúčtování!

A když máme ve hře Marvel D.A.G.G.E.R. 20 hrdinů, kolika padouchům můžete čelit? Stručně – čtyřem :-).

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kingdom Rush: Rift in time
Kingdom Rush: Rift in time
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas