BLACKFIRE bude lokalizovat novinky z GEN CONu

Autor: 1a2a3a4 | 1.8.2019 | 10

Na právě probíhajícím GEN CONu se odhalují chystané novinky a Blackfire v zápěstí informuje které z nich bude lokalizovat.

Chvíli po oznámení FFG tak již víme, že se můžeme těšit na českou verzi základní sady karetní LCG hry s licencí komiksového světa stvořeného Stanem Lee. Kooperativní hra pro jednoho až čtyři hráče se bude jmenovat Marvel Champions: The Card Game, kde v rolích kladných hrdinů, které můžeme znát z komiksů i filmů, budeme porážet padouchy. Marvel Champions: Karetní hra by měla vyjít česky koncem letošního roku.

Další kousek od FFG nás vezme do světa spisovatele Howard Phillipa Lovecrafta a bude se jmenovat Arkham Horror: Final Hour. Jak již bývá zvykem u her z tohoto světa bude se jednat o kooperativní hru. Měla by však patřit mezi ty kratší. Jedna partie by měla být odehraná do hodiny. A půjde v ní hlavně o boj. Na tuto hru se můžeme v češtině těšit v průběhu roku 2020. (To aby se nekryla s chystanou Arkham Horror (Third Edition).) 

Do třetice dnes oznámených her pro českou lokalizaci od vydavatelství Blackfire „přejdeme“ ke stánku CMON od kterého se můžeme těšit na hru Cyberpunk 2077 - Afterlife: The Card Game. Jedná se o hru od Erica M. Langa a Andrease Chiarvesia, která vás vezme do do temných uliček Nočního města, kde se střetávají gangy s korporacemi v boji o peníze. Na hře CMON spolupracuje s CD Projekt RED. Anglicky vyjde v roce 2020.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Marvel Champions
By mě u těch Marvel Champions zajímalo jestli bude BF opravdu lokalizovat i ta rozšíření co budou vycházet každý měsíc, případně jak dlouho s tím vydrží :)

2.8.2019 08:15:07

Nebyl AH:FH
tak trochu neoficiální NDA? Teď už je to asi jedno... Ad Marvel - oznámení "české vrze základní sady" mi přijde celkem srozumitelné, ne?

2.8.2019 08:48:07

Jen CORE SET
Nic jiného neplánujeme. Tahle hra má ještě agresivnější plán releasů než cokoliv, co doposud vyšlo. Ale samotný CORE SET má dost obsahu, aby běžnému hráči zajistil dlouhé hodiny zábavy. Tiskneme minimální náklad, že nic jiného nebude říkáme předem.

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

2.8.2019 08:50:23

core set
Pelly: Tak je to LCG u těch tak nějak automaticky předpokládám, že bez rozšíření to zas nemá takový smysl se do toho vrhat, ale jsem hráč, lidem co si to koupí spíš kvůli licenci to je asi fakt jedno. A je pravda, že tady je ta krabice kompletnější než u jiných LCG.

Michal-BF: OK to je fér, věřím, že i tak to ta licence slušně prodá.

2.8.2019 09:03:31

trochu bych tvůj post procedil:
Tak je to LCG u těch ... nemá ... smysl se do toho vrhat, ... ;-D *kidding*

2.8.2019 09:24:04

to Michal - BF
Ahoj, Michale chtěl jsem se zeptat jestli kdyby byl prodej coresetu úspěšný a museli jste dělat nějaké dotisky jeslti by jste neplánovali alespoň vydání nějakých velkých expanzí (nevím tedy jestli nějaké takové má FFG v plánu - mylím takové jako jsou např. v Lotrovi nebo GOT) ?Díky za info.
Jirka

2.8.2019 10:36:07

Tak zas nic
A to jsem už vážně zvažoval, že dám BF s Marvelem šanci. Tak zas nic :-D
Alespoň díky Michal-BF za včasné upozornění.

2.8.2019 10:41:16

Angri
To nevylučuju, ale rozhodně to neslíbím. Teď jsem zrovna dotočil video, kde shrnuju prodeje Pána prstenů a Hry o trůny a důvody, proč jsme se rozhodli lokalizovat Core Set Marvelu. Vyjde u nás na youtube a facebooku zítra před polednem.
Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

2.8.2019 10:44:14

chápu upřímné Ne!
A víte co, mě to vlastně dává smysl. Pro Legacy hry a LCG je CZ trh prostě moc malý, jo jasně všichni by jsme tu chtěli vše v lokalizaci a se všema rozšířeníma, věřím že i Michal by to rád....mno ale pak přijde účetní a začne škrtat.

Já osobně vítám že přišli a naprosto férově hned na začátku řekli "Ne" , žádné, vykrucování, mlžení, žádné možná, uvidíme atd. Prostá jasná informace je nastole. Pokud by to bylo jinak tak je bude furt někdo urgovat, spamovat prudit, a pak kdyby to nevyšlo tak jim budeme všichni nadávat. Takhle pokud prodeje budou neočekávaně dobré a změní názor tak budou všichni jen překvapení a šťastní a pokud ne tak jen řeknou "ale my vám říkali že bude jen core set"

A proč lokalizovat jen core set. Je to Marvel a tenhle brand se bezpochyby prodá a většinu lidí co to budou na krámech v obchodních centrech kupovat nějaké LCG a rozšíření nezajímá, pro ty je to "pouze" karetka ze světa Marvelu.

Holt LCG komunita není tak početná jako je tu hlasitá.

Co by mi dávalo smysl pro hard core LCG hráče tak s CZ core setem dovézt i pár ENG s tím že se tu občas objeví pár ENG balíčků.

Za mě teda palec na horu za férové jednání.

2.8.2019 13:20:46

PMSGCZ
Všechny české a slovenské specializované obchody mají účet u německého Blackfiru nebo u Asmodee UK a anglické verze samozřejme nabízet budou.
Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

2.8.2019 14:49:11

Michal-Bf
Tak pak nevidím jedinný problém kdo chce LCG tak je stejně pokročilý hráč a zvládá ang.
A kdo chce karetku s Marvelovskou tématikou tak bude mít možnost to mít v CZ. :-)

2.8.2019 14:55:29

Marvel
Jak to není příběhové, tak ta rozšíření tolik chybět nebudou. A co jsem pochopil z videí, i základ by měl být v pohodě hratelný víckrát.
---
Autor hry Velryby ničí svět

2.8.2019 15:17:33

Arkham
Nechápem že BF vydá priemerné hry ako Fallout aj s rozšírením zároveň aj s angllickým vydaním ale pri Arkham Horror 3rd musí čakať a teraz aj Final Hour.
Hype okolo AH už upadol, tu si tu kúpi pár fanúšikov ktorí ešte nekúpili anglickú verziu aj s ohľadom na možné rozšírenia.
A kým FFG bude tlačiť reprint Final Hour aby sa tam BF "zmestil" tak tu budú už iné hry ...
:(

2.8.2019 16:37:02

perun91
Tak ono toho Falloutu se prodá 3x víc než toho Arkhamu:)

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

2.8.2019 17:02:32

Bedikk
V základu ten Marvel příběhový není. Nicméně rozšířka by do toho měla přidávat příběhovou kampaň.
________________________________
BLACK LIGHT STUDIO | Graphic Design

2.8.2019 19:09:03

Michal-BF
Dobrá práce ;)

2.8.2019 19:15:38

Ad Michal
Jasne že sa Fallout predával. Je to silná značka vyšlo to spolu s anglickou verziou. Takze tu ľudia uprednostnili cz verziu. Recenzie vyšli až potom keď už ľudia mali hru doma :) Takze nevadilo že nie sú až take pozitívne.
Kolko rozšírení v porovnani s core hrou ste asi predali?
AH 3ed vyšla už pred vyše rokom. Toho času sa na BGG diskutujú viac negatívne stránky hry. Fanúšikovia série aj tu už kúpili anglickú verziu. Zase budete plakať že sa malo predalo.
Mal som kompletnú verziu mansion of madnes 2ed v angličtine. po oznámení cz verzie a sľube rozšírení som ju predal tu na bazare aby som si kúpil cz verziu. Po vyše roku ste vydali až jedno rozšírenie takze MoM v cz si určite nekúpim.

2.8.2019 20:52:29

Perun91
Falloutích rozšíření se prodalo dost, na to že je v obchodech chvíli a je mimo sezónu. Je to prosté, třetí Arkham jsme nechtěli překládat na slepo bez vzorku hry. A Finest Hour vydávat proti AH3 je lokálně blbost.
Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

2.8.2019 21:05:20

Video k lokalizaci Marvel LCG
https://youtu.be/p-GSnJsbVFk

Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

3.8.2019 12:55:06

jak to je s lotrem
video je sice fajn, ale jak to bude s lotrem jsem se nedozvedel, mam to chapat tak ze jste i panem prstenu oficialne skoncili? nebo jde jen o to ze cekate ze se jeste bude tisknout to co potrebujete? jinak preju hodne stesti s marvelem.

3.8.2019 19:54:43

Marvel LCG
S tím Marvelem to je docela zajímavá informace. Opravdu to tak bude, že chci třeba Deadpoola, tak si koupím balíček s ním, pak chci třeba za protivníka (a teď plácnu bez znalosti univerza) Thanose, tak si koupím jen jeden další rozšiřující balíček? Takový koncept se mi celkem líbí, a chápu, že zrovna takto to asi opravdu nemá význam překládat do češtiny.

3.8.2019 20:18:47

matrosh
Sami nevíme, jak to bude s LOTRem. Čekal sem kolem Gen Conu oznámení druhé edice nebo tak něco, protože ty indicie sem měl už před půl rokem, ale asi z toho sešlo. Respektive ne druhé edice, ale nějaké revidované kompilace deluxek a chapter packů, všeho co vyšlo, což by se nám hodilo. Ale prostě se v tomto směru nic neděje.
Michal Ekrt | Board Games Brand Manager
ADC Blackfire Entertainment s.r.o.

3.8.2019 21:04:41

Michal-BF
To je skoda, protoze prave nedavno byl podle stranek FFG reprint prvni casti sagy Hobita a ted uz je na lodi, je mozne dostat do distribuce aspon anglickou verzi?

7.8.2019 20:40:57

Vybíráme z Bazaru

Záchranáři - boj s ohněm
Záchranáři - boj s ohněm
Akt. cena: 470 Kč
Končí za: 5 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas