BLACKFIRE: Belaad: Země učenců a bojovníků a dvě rozšíření karetní hry Shit Happens skladem

Autor: Tomoko | 29.4.2023 | 0

Vydavatelství Blackfire dne 28. 4. 2023 spustilo prodej své novinky Belaad: Země učenců a bojovníků od íránského autora Ehsana Nazarzadeha a také dvou samostatně hratelných rozšíření pro nekorektní karetní hru Shit Happens Andyho Breckmana s názvy Shit Happens: Zasraná práce a Shit Happens: 50 odstínů hnědi.

Privátní: 2023-04-28-01.png

Belaad: Země učenců a bojovníků v sobě odráží téma daleké Persie. Jedná se o tematickou týmovou karetní hru, která využívá mechaniku engine-building.

Hráči jsou rozděleni do týmů v závislosti na celkovém počtu hráčů a v průběhu hry se snaží zvítězit nad ostatními. Hráči mohou hrát buď za přívržence království, lidu nebo Hašašínů a jejich cílem je najmout nebo zavraždit co nejvíce učenců.

Za tímto účelem se týmy pustí do soupeření s ostatními, snaží se vydělávat peníze, okrádat protihráče, shromažďovat síly a bojovat. Hašašíni přichází do hry v případě lichého počtu hráčů, kdy jen jediný hráč ovládá svůj tým.

Každý tým se skládá z jedinečné sady postav se speciálními schopnostmi. Stoupenci království a lidu sledují stejný cíl, a to najmout co nejvíce učenců, zatímco Hašašín je chce zabít. Každý učenec poskytuje týmům řadu vědeckých symbolů, které se na konci hry počítají jako vítězné body.

Hra probíhá hraním akčních karet, kdy má každý hráč v ruce čtyři karty s různorodými symboly. Akční karty umožňují posílit postavy svého týmu, získat mince či mince ukrást od jiných týmů, vyhlásit válku nebo najmout učence. Vítězné body lze získat dvěma způsoby: vědeckými body poskytnutými učenci a vojenskými body získanými z války. Hra se hraje ve čtyřech érách, ve kterých se objevují různí učenci a na konci 4. éry vítězí tým s největším počtem vítězných bodů.

Hra je určena pro 2 až 6 hráčů od 10 let s herní dobou okolo 60 minut.

Privátní: 2023-04-28-02.png
Belaad: Země učenců a bojovníků
Privátní: 2023-04-28-03.jpg
Shit Happens

Shit Happens je karetní party hra pro všechny fanoušky nekorektního humoru.

V této hře hráči umisťují karty s různými událostmi či situacemi do řady podle toho, jak moc mrzuté podle nich jsou. Jednotlivé situace a události se poté ohodnotí podle škály posranosti a pokud se hráč trefí na správné místo na škále, může si kartu nechat. Kdo správně ohodnotí 10 karet, vyhrává. Nutno dodat, že karty situací a událostí umí být dosti peprné a nekorektní. K této karetní hře se nyní přidávají rovnou dvě rozšíření: Shit Happens: Zasraná práce a Shit Happens: 50 odstínů hnědi. Rozšíření jsou samostatně hratelná a hru obohatí množstvím nových karet, které mají tematicky blízko k průšvihům v práci a milostném životě.

Hra i oba rozšíření jsou hratelná od dvou hráčů od 18 let s herní dobou okolo 20 minut na jednu partii.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Nebe V Plamenech
Nebe V Plamenech
Akt. cena: 210 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas