Autor: wwwondry | 19.12.2021 | 0

Velká vlaková loupež je dalším z mnoha rozšíření do hry Bang!. Obohacuje hru o novou mechaniku, představující pohyb vlaku po stanicích. Rozšíření obsahuje 16 karet vagónů (+1 lokomotiva), 13 karet stanic (+1 prázdná stanice), 8 postav, 12 nových hnědých karet, 4 nové modré karty. Toto rozšíření bylo vyvinuto ve spolupráci s CZ\SVK komunitou karetní hry BANG!.

Karty stanic: náhodně se zamíchají a na začátku prvního kola se vyloží tolik stanic, kolik se hry účastní hráčů. Tyto karty se vyloží vedle sebe. Karty stanic obsahují různé symboly, které představují cenu vagónu, viz popis níže. Např stanice BOOM TOWN obsahuje kartu BANG!.

Karty vlaku: náhodně se zamíchají stejně jako karty stanic a na začátku kola vyloží vlak, lokomotiva + počet vagónů, který odpovídá počtu hráčů - 1. Vlak se vyloží pod karty stanic a to tak, aby se na začátku kola nacházela lokomotiva pod první stanicí. Karty vagónu mají hráčí v průběhu hry nakupovat a fungují stejně, jako modré karty, tzn. hráči je vykládají před sebe, aby mohli uplatnit jejich efekt. Ovšem karty vagónu narozdíl od modrých karet NESMÍ být drženy v ruce.

Pohyb vlaku: s každým kolem se celá vlaková souprava posunuje vpravo a postupně tak projíždí stanicemi. Tím postupně vznikají různé dvojice (VAGÓN == STANICE), které se navíc s každým kolem mění. Stanice určuje aktuální cenu vagónu, který si může hráč ve svém tahu koupit. Například si hráč může zakoupit vagón SLUŽEBNÍ VŮZ, bude ho to ovšem stát kartu BANG!. Jakmile dojde k nákupu, posunou se zbývající vagóny blíže k lokomotivě a na konec vlaku se vyloží další karta vagónů z balíčku.

Jakmile vlak dorazí do cílové stanice, vyhodnotí se efekt na lokomotivě. Po jeho vyhodnocení se lokomotiva otočí (změní směr), zamíchají se všechny karty vagónů (ve hře i v balíčku), stejně tak i stanice. Vznikne tak nový vlak, který bude projíždět novými stanicemi. Hra takto pokračuje dál.

Nové modré\hnědé karty a postavy: nové karty v některých případech pracují s novou mechanikou hry, např Na konci svého tahu můžeš získat libovolný vagon z vlaku zdarma“ nebo posuň vlak o 1 stanici vpřed.

 

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hra o trůny - Strážci na zdi
Hra o trůny - Strážci na zdi
Akt. cena: 240 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas