Autor: wwwondry | 19.12.2021 | 0

Bang! Ozbrojení a nebezpeční je dalším z mnoha rozšíření, které obsahuje 13 nebezpečných karet (9 objektů a 4 zbraně), 9 nových vylepšitelných hnědých karet k nebezpečným kartám, 6 hnědých karet ze základní hry, 8 nových postav a 32 nábojů. Hru rozšiřuje o nový mechanismus nábojů, které posilují vaše karty.

Náboje - představují vlastně cenu v podobě kostiček, kterou musíte zaplatit, abyste mohli aktivovat efekt karet. Tyto kostičky hráč získává zahráním modré karty, vyložením oranžové karty, odhozením přebytečných karet ve 3. fázi svého tahu. Kostičky lze umísťovat na Nezpečné karty a karty postav v maximálním množství 4 kusů kostiček na kartu.

Nebezpečné karty - mají oranžový okraj a fungují podobně jako modré, tzn. musí se vyložit. Po vyložení této karty na ni  hráč automaticky vkládá 3 náboje. Pokud hráč utracením nábojů kartu aktivuje a nezbude na ní žádný náboj, musí kartu odhodit do odhazovacího balíčku. Pokud na ní zůstane alespoň 1 náboj, může opět kartu hraním dál nabíjet, aby ji mohl opět použít.

  1. Nebezpečné zbraně - vztahují se na ně stejná omezení, jako na modré zbraně. Tzn. hráč může mít vynesenou pouze jednu zbraň bez ohledu na barvu. Stejně jako modré zbraně mají ilustrován dostřel a stejně i fungují. Například hráč vyloží nebezpečnou zbraň BUNTLINE SPECIAL s dostřelem 2. Vyložením je automaticky nabita 3 náboji. Jejím dalším efektem je „Pokud je BANG! zrušen, cílový hráč musí z ruky odhodit libovolnou kartu“, který stojí 1 náboj. Hráč se může rozhodnout nepoužít efekt a neutrácet náboj, v takovém případě zbraň funguje jako klasická modrá zbraň s dostřelem 2. Pokud se hráč rozhodne aktivovat efekt, musí k zahrané kartě BANG! z karty zbraně odhodit 1 náboj. Poté se efekt vyhodnocuje, tzn. buď si protihráč nechá vzít život, nebo např. zahraje kartu VEDLE, ale bude muset odhodit další z jeho karet navíc.
  2. Nebezpečné objekty - vztahují se na ně stejná omezení, jako na ostatní modré objekty (Skrýš, Mustang...). Hráč jich tedy může mít před sebou vyložených více. Analogicky jako u Nebezebečných zbraní, vyložením nebezpečného objektu jej automaticky nabiju 3 náboji a budu-li chtít použít jeho efekt, musím náboje utratit. Např. karta BEDNA, která představuje efekt karty VEDLE za cenu 2 nábojů. Pokud jsem terčem karty BANG!, mohu se rozhodnout utratit dva náboje a použít její efekt, či nikoliv.

Vylepšitelné hnědé karty - vztahují se na ně stejná omezení, jako na ostatní hnědé karty. Tzn. máte je v ruce a vyložením karty aktivujete jejich efekt. Tyto karty však mají ještě dodatečný efekt, který aktivujete samozřejmě jak jinak, než zaplacením počtu nábojů. Tyto náboje berete z karet postavy a svých vyložených Nebezpečných karet, takže si musíte hlídat, aby vám na nebezpečné kartě zbyl alespoň jeden náboj, abyste ji pak nemuseli odhodit. Například MALÝ DOUŠEK má efekt +1 život. Buď mi to může stačit, nebo si po utracení 3 nábojů mohu přidat další život, tzn. celkem to budou 2 životy. Karta však stejně jako další hnědé karty putuje po zahrání do odhazovacího balíčku.

Postavy - některé z nových postav také přímo pracují s náboji. Buď za náboje aktivujete nějakou jinou schopnost, nebo si nějakým jiným efektem náboje doplňujete.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Dědicové trůnu
Dědicové trůnu
Akt. cena: 111 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas