Autor: martinsun | 17.12.2021 | 0

 

„Jsou to přece uši, to je jasné.“

„Nééé, uši to nebudou, ale barva očí!“

„Jste mimo oba dva, je to barva pozadí karty. Vyřadíme tedy koně! Souhlasí všichni?“

„Souhlasím, ale pořád nechápu, v čem se má lišit od osla…“ 

Zvířata jsou další rozšíření z řady Similo, které přináší do hry domácí zvířata. Jedná se o kooperativní hru. Jako v jakékoliv další hře Similo, jde i zde o postupné odstraňování karet ze společné nabídky, až zůstane jen jedna karta. Pokud se vše podaří a je to karta na začátku vybraná napovídačem, hráči společně vyhrávají. Pokud však byla vybraná karta odstraněna kdykoliv v průběhu hry, hráči společně prohrají.

Příprava hry:   

Napovídač si vybere jednu ze 30 karet a dá jí lícem dolů před sebe. Pak si ze zbylých karet náhodně dobere 11 karet. Ty zamíchá společně s vybranou kartou a všech 12 karet vyloží do mřížky na stole. Následně si dobere 5 karet nápovědy ze zbylých karet a hra je připravena.

Lovecká výprava začíná - průběh hry:

Similo: Zvířata se hrají na pět kol, kdy hráči pomocí postupně přidávaných nápověd odstraňují karty ze společné nabídky. V prvním kole odstraní jednu kartu, ve druhém už dvě, ve třetím tři a ve čtvrtém čtyři. V posledním kole pak opět jen jednu kartu

Napovídač volí kartu nápovědy z těch, které má v ruce. Jakmile jednu použije, dobere si další a má jich tedy vždy 5. Položí-li kartu svisle, říká tím ostatním hráčům, že hledaná karta má něco společného s právě použitou nápovědou. Vodorovné položení naopak říká, že se nápovědní karta od hledané karty liší. 

Hledání je u konce - konec hry:

Hra končí v okamžiku, kdy hráčům zůstala na stole právě jediná karta a ta je zároveň tou kartou, kterou vybral na začátku napovídač. V opačném případě rovněž končí, pokud hráči kdykoliv v průběhu hry vyřadili napovídačovu kartu. 

Balíček je možné kombinovat s ostatními baličky ze skupiny Similo. V tomto případě se skupina karet, které jsou postupně odstraňovány, bere z jedné sady a nápovědy naopak ze sady druhé. 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Příval temnoty 2 - figurky
Příval temnoty 2 - figurky
Akt. cena: 499 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas