Autor: Ondřej Podavka | 16.10.2021 | 0

Najdete „směšný titulek z bulvárních novin“ v nejnovějším bestselleru? A co „radu na rande“ ve své ohmatané kuchařce? Zjistíte sami, když zavelíte „Přines si svou knihu!“

z popisu hry od vydavatele

Přines si svou knihu je párty hra, při níž hráči hledají v různých knihách krátké úryvky, které co nejvtipněji odpovídají jednoduchým zadáním.

Příprava hry:

Každý hráč si vezme k ruce knihu, jež si přinesl, nebo kterou si zapůjčí na místě. Doprostřed stolu se připraví balíček karet se zadáními (lícem dolů) a přesýpací hodiny.

Průběh hry:

V každém kole jeden z hráčů otočí vrchní kartu z balíčku, vybere jedno z dvojice zadání a nahlas je přečte. Ostatní hráči poté prolistují knihu a vyberou krátký úryvek, který toto zadání co nejvtipněji vystihuje. Poté, co některý z hráčů zvolá: „Mám to!“, se otočí přesýpací hodiny odměřující zbývající minutu. Po jejím uplynutí hráči postupně přečtou nalezené pasáže a hráč, který vybíral zadání, určí nejpovedenější z nich. Hráč, jehož ukázka byla určena jako vítězná, si poté k sobě vezme kartu se zadáním. V dalším kole zadává hráč po levici toho, který vybíral zadání v kole předchozím. Vždy, když některý z hráčů získá druhou kartu, všichni hráči předají knihu hráči po levici.

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy některý z hráčů získá čtyři (6‒8 hráčů) nebo pět (3‒5 hráčů) karet se zadáním.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Calico Kickstarter Edition
Calico Kickstarter Edition
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 10 dnů

Offcanvas