Autor: Nikephoros | 27.7.2021 | 0

„Vetřelci ohlodávají naši zem na kost, nestydatě se zmocňují všeho, co naleznou pro nakrmení svých měst, svých stád, svých vzdálených říší. Předivo života se trhá, a tak již mnozí z nás podlehli. Avšak stále ještě existuje několik cest, vedoucích k přežití. Tou první je naše vůle: naše odhodlání, naše vzpurnost. Máme na svých ramenou tíhu mnoha věků a každý další hlas nám dává naději. Pokud budou naše sny pevné, mohou se stát skutečností. Druhou cestou je samotná země. Učiníme ji nebezpečnou, stane se nositelkou nevýslovného utrpení. Pokryjeme ji strachem, schováme ji před očima smrtelníků, uvězníme ji v čase jako umí pryskyřice lapit hmyz. Přivoláme její smečky, roje, jedy a další nebezpečí.

Je třeba obrátit se i na Dahany. Právě v těchto chvílích bojují v nespočtu malých bitev proti vetřelcům. Mluví o našem hněvu, svolávají svoje druhy k obraně. Někteří z nich možná směňují dary Ostrova za cetky vyplavené z moře, ale my už se nemáme čeho bát. Šamani nás o tom ujišťují a tak jim za jejich slova pomůžeme veškerou naší silou. Nesmíme znejistět.“

 

Jagged Earth je samostatně hratelné rozšíření pro hru Spirit Island (česky Duchové ostrova) -  není tedy přímo vyžadována přítomnost předchozí expanze Branch & Claw.

 

Oproti Branch & Claw je výčet novinek nepoměrně chudší. Jediným novým mechanismem jsou totiž žetony pustin. Tyto žetony jsou umisťovány na jednotlivé oblasti Ostrova, přičemž každý umístěný žeton zvyšuje poškození udělené hráči a/nebo Dahany v daném regionu o 1. Tento bonus může narůstat s každým přidaným žetonem. Jedná se ovšem o dvousečnou zbraň – tentýž bonus totiž využívají i kolonisté ve Fázi útočníků. Na rozdíl od žetonů z rozšíření Branch & Claw žetony pustin zůstávají na herním plánu přítomny do konce partie.

 

Co Jagged Earth ztrácí na originalitě, bohatě vynahrazuje notným obohacením dosavadní hratelnosti. Předně zde nalezneme herní desky a další nezbytné komponenty pro pátého a šestého hráče. Dále se můžeme seznámit s desítkou nových Duchů, přičemž část z nich vyžaduje pouze znalost pravidel ze základní hry a zbývající Duchové jsou pravidlovou syntézou obou rozšíření.

 

Jagged Earth dále přináší zpestření v každém dalším myslitelném aspektu hry: nalezneme zde tři nové scénáře, dvojici nových národů, třicet karet událostí, šest karet strachu, sedm karet zkázy a padesát sedm karet moci. Výprava na Ostrov nebyla nikdy pestřejší!

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Na prodej -původní vydání od Albi, pouze rozbaleno
Na prodej -původní vydání od Albi, pouze rozbaleno
Akt. cena: 270 Kč
Končí za: 12 hodin

Offcanvas