Autor: Roubais | 24.11.2020 | 0

„Jedna, dva, TŘI!“

Boost! je rychlá postřehová hra, podobná hře Dobble, kde se hráči snaží najít dvojici karet patřících do stejné kategorie a získat v průběhu hry co nejvíce karet.

Příprava hry:

Všechny karty se zamíchají a rovnoměrně rozdají mezi hráče tak, aby každý měl stejný počet. Přebývající karty se vrátí do krabičky. Při hře dvou hráčů má každý hráč dva balíčky.

Průběh hry:

Hra probíhá v následujících krocích:

  1. Všichni hráčí počítají do tři, poté najednou otočí a položí doprostřed stolu vrchní kartu ze svého balíčku. Při hře dvou hráčů se otočí a položí doprostřed stolu karty z obou hráčských balíčků.
  2. Nyní se všichni hráči najednou se snaží mezi kartami na stole najít 2 takové, jejichž ilustrace patří do shodné kategorie. Jakmile hráč najde nějaké ilustrace ze stejné kategorie, nahlas název kategorie vysloví a případně na karty ukáže (pouze ukázat nestačí). Pokud má pravdu, vyhrává dané karty. Pokud se spletl, může dál hrát až v příštím kole. Pokud dojde k remíze (kategorii ohlásí více hráčů najednou), karty se mezi hráče rovnoměrne rozdělí, přebývající se odhodí. Příklad: Pokud 2 hráči najednou najdou 3 karty z té samé kategorie, vezme si každý jednu kartu a jedna se odhodí ze hry.
  3. Karty, které nepatří do stejné kategorie, zůstávají na stole a začíná nové kolo. Hráči opět počítají do tří a každý otočí novou kartu k těm, které už jsou na stole. Na stole obvykle najdete karty z více kategorií.

Varianty hry:

  • Kaskáda - Každý hráč má dva balíčky karet a vždy otáčí najednou 2 karty. Cíl je stejný jako v základní hře, ale karty přidávané v novém kole musí zakrývat ty, které už leží na stole. Jakmile je tedy nějaká karta „vyhraná”, odkryje se pod ní další, která může utvořit nečekaný pár s jinou kartou.

  • Hrozný nepořádek - Každý hráč si zvolí jinou kategorii. Všechny karty se rozhodí na stůl obrázky nahoru. Cílem hry je jako první najít deset karet z vybrané kategorie. Hráči hrají samozřejmě najednou a vyhrává ten nejrychlejší.

  • Hrozný nepořádek pro zkušené hráče - Všechny karty se rozhodí na stůl obrázky nahoru. Cílem hry je jako první najít jednu kartu z každé kategorie. Opět všichni hrají najednou a vítězem je ten, kdo nejrychleji najde 10 karet (1 z každé kategorie).

Konec hry:

Jakmile jsou zahrány všechny karty, stává se hráč, který získal nejvíc karet, celkovým vítězem. V případě shody se hráči o vítězství dělí.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Robinson Crusoe: Dobrodružství na Prokletém ostrov
Robinson Crusoe: Dobrodružství na Prokletém ostrov
Akt. cena: 710 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas