Autor: u.a.c. | 2.11.2020 | 0

Co na to Češi je týmová párty hra na motivy populárního pořadu televize Nova. Cílem hry je uhádnout, jak odpovídal vzorek 100 Čechů na banální otázky. Týmy se ve hře připravují o body a hra je napínavá do samého konce.


Příprava hry:

Rozdělte se na dva rovnocenné týmy a vyberte jednoho moderátora. Moderátor si následně vezme balíček karet s otázkami a umístí bzučák mezi kapitány obou týmů tak, aby na něj oba pohodlně dosáhli a měli jej stejně daleko od sebe. Následně si nachystá obě mazací desky, kartičky křížků a hra může začít.


Průběh hry:

Každá partie trvá pět kol a na rozdíl od televizní soutěže se body v dalších kolech nenásobí, ale počítají se za každé kolo stejně.

Moderátor přečte otázku a vybraní hráči (začíná se od kapitánů a postupně se rozstřel přesouvá na další hráče v pořadí) musí co nejrychleji zmáčknout bzučák a okamžitě odpovídat. Hráč, který jako první zmáčkne bzučák, musí trefit TOP – v případě, že se mu to nepovede, má šanci protihráč. Hráč, který trefí lépe bodovaný pojem, má možnost otázku přijmout a pokračovat v ní, popřípadě ji přenechat soupeři.

Úkolem týmu na řadě je trefit se do všech zbylých odpovědí Čechů. Pokud se to nepodaří a tým získá tři křížky, má protější tým možnost získat všechny body tohoto kola. Stačí jim k tomu trefit se do jedné ze zbylých odpovědí, která ještě nebyla řečena. Pokud ovšem tým pokoušející se o krádež odpoví špatně, všechny dosud nastřádané body získává tým, který zahajoval kolo.


Konec hry:

Hra končí po dokončení pátého kola a sečtení bodů obou týmů. Tým, který získá víc bodů, vyhrává.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Arcadia Quest inferno doplňky ke hře
Arcadia Quest inferno doplňky ke hře
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas